Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri extraordinare pentru o ciorbă ca la bunica. Ce să nu puneți niciodată în ea

Trucuri extraordinare pentru o ciorbă ca la bunica. Ce să nu puneți niciodată în ea
Se spune că o ciorbă poate face toată lumea. E foarte adevărat, însă cel mai important e gustul.

Ciorba rămâne nelipsită de pe masa românilor, mai ales în perioadele reci. Pentru a fi cu adevărat delicioasă, trebuie să știți anumite secrete.

Trucuri extraordinare pentru o ciorbă ca la bunica. Ce să nu puneți niciodată în ea

Într-o zi rece de iarnă, nimic nu se compară cu o ciorbă fierbinte așa cum făcea bunica. Dar uneori pare imposibil, pentru că rar reușesc gospodinele să-i dea acel gust desăvârșit. Asta pentru că fac anumite greșeli. În primul rând folosesc concentrate de legume din comerț, fără să ia în considerare faptul că acestea conțin multe arome artificiale. Și atunci gospodinele se trezesc ori cu o ciorbă extrem de săracă, ori cu una fără gust.

Ciorba se fierbe doar la foc mic

O altă greșeală este să fierbeți ciorba la foc mare, în speranța că se va prepara mai repede. Aromele se vor combina în mod spectaculos dacă o veți găti la foc mic. Încercați și veți vedea diferența. Sub nici o formă nu aruncați toate ingredientele în ciorbă, apoi o puneți la foc. Pentru început se pune carnea, se spumează, apoi pe rând legumele, ținând cont de textura acestora. Prima dată se vor fierbe legumele tari, iar la final cele moi.

Sarea se pune la final

Sub nici o formă nu puneți sare în ciorbă de la început. Acest ingredient se adaugă în preparat cât mai aproape de final. Nu în ultimul rând, unele gospodine obișnuiesc să fiarbă mult prea mult ciorba. Adăugați apă atât cât este necesar și nu o lăsați să scadă prea mult, pentru că altfel se va transforma în tocăniță.

Majoritatea doamnelor obișnuiesc să folosească pătrunjel sau leuștean în ciorbe. Frunzele trebuie adăugate la final și lăsate să mai fiarbă câteva minute, pentru a-și lăsa aroma să pătrundă în toată mâncarea. Nu exagerați însă cu frunzele, pentru că au o aromă puternică. După ce ați stins focul, acoperiți oala cu capac pentru a se păstra aroma cât mai intens.

Sursă foto: pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre