Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde nu se va mai purta masca de protecţie după 1 iulie

Unde nu se va mai purta masca de protecţie după 1 iulie
Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie. Premierul Florin Cîțu a anunțat câteva. Unde nu se va mai purta masca de protecţie după 1 iulie.

Ne-am săturat de atâtea restricții! Peste un an de reguli, măști și interdicții, din pricina pandemiei. Guvernul va aproba joi, 24 iunie, noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie.

Unde nu se va mai purta masca de protecţie după 1 iulie

Masca nu va mai fi obligatorie în târguri și talciocuri, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU. Am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe. Se redeschid de la 1 iulie. Bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern” , a declarat Florin Cîţu.

Premierul a fost întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, scrie evz.ro. „Încă nu am primit propuneri în acest sens. Poate, dacă să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Nu am primit încă o propunere. Dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat premierul Florin Cîţu, marţi, 22 iunie, la TVR 1.

Campania de vaccinare funcționează destul de prost

Premierul a mai spus că Guvernul a făcut tot ce i-a stat în putință, iar țara noastră este prima din Uniunea Europeană în care te poți vaccina fără programare. În plus, ai posibilitatea de a alege cu ce vaccin să te imunizezi.

Florin Cîţu mai spune că singura posibilitate de a reveni la o viață normal este ca populația să se vaccineze în continuare. Însă, după cum au arătat datele din ultima perioadă, pare că populația s-a ”culcat pe o ureche”.

„Este o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate. Tot aud prin spațiul public discuții despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuții! În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu. Dar, dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm”a mai subliniat  Florin Cîțu. Sursa: evz.ro


Mircea Badea a făcut din nou show. L-a imitat de Florin Cîțu

Scandalul legat de educația sexuală în școli, tranșat de premierul Cîțu. Părinții sunt suverani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre