Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde se găsește cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. Imagini spectaculoase

Unde se găsește cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. Imagini spectaculoase
Construcția a fost finalizată mai de mult, dar joi podul a fost inaugurat. E un eveniment care marchează nu numai un record, ci și redeschiderea activităților turistice în zonă.

Aflat deasupra râului Paiva, cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat joi în nordul Portugaliei. Acesta a detronat recordul precedent, înregistrat în 2017 de pasarela Charles Kuonen în Alpii elveţieni, relatează AFP.

Unde se găsește cel mai lung pod pietonal suspendat din lume. Imagini spectaculoase

„Podul 516 Arouca este cel mai mare pod suspendat pietonal din lume și este situat în Arouca, în districtul Aveiro, Portugalia. Cu o lungime de 516 metri și o altitudine de 175 de metri, face legătura între malurile râului Paiva.

Pe măsură ce mergeți de-a lungul podului, veți avea o priveliște  uluitoare asupra Garganta do Paiva și Cascata das Aguieiras, ambele geozite ale teritoriului Geoparc Arouca UNESCO. Ponte 516 Arouca este situat în Arouca, lângă faimosul Passadiços do Paiva”, transmit autoritățile portugheze pe pagina web dedicată.

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume

„Chiar dacă construcţia podului a fost finalizată la un moment dat, această inaugurare este importantă deoarece ne permite să ne reluăm activitatea turistică”, a declarat pentru AFPTV primarul oraşului Arouca, Margarida Belem. Acesta spune că podul este  o „atracție fundamentală” pentru regiune.

Această parte a malurilor râului Paiva avea deja un parcurs de opt kilometri pe pasarele din lemn care şerpuiau până la capătul văii. Dar acum, turiștii pot admira frumusețea locului de la înălțime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥|TRIP (@naturtrip.pt)

Podul poate fi vizitat pe baza unei programări online. Înainte de inaugurarea oficială şi de deschiderea pentru turişti, populaţia locală a putut descoperi în avanpremieră podul. Acesta a fost numit 516 Arouca, cu referire la lungimea sa record.

Sursa foto: Instagram

Angelina Jolie, în topul vecinilor de coșmar: „Casa ei e un carnaval”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre