Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde și cum petrecem de Revelion. Raed Arafat a spus-o clar și ne-a trasat indicații

Unde și cum petrecem de Revelion. Raed Arafat a spus-o clar și ne-a trasat indicații
Pandemia ne strică petrecerea de Revelion. Dacă altă dată oamenii ieșeau cu miile în stradă, în centrul orașului, să vadă luminițele, să aprindă artificii și să asculte concerte, anul ăsta nu se mai poate. Raed Arafat a spus-o clar.

Toți vom ține minte anul 2020 și trecerea dintre ani, din cauza pandemiei. Va fi mai puțină distracție, așa cum era în anii trecuți. Raed Arafat a explicat în ce condiții vom putea petrece de Revelion.

Unde petrecem de Revelion. Raed Arafat a spus-o clar

În noaptea de Anul Nou ieșim în balcon, privim pe geam sau ne uităm la programele difuzate de televiziuni, în loc să mergem la petreceri cu prietenii sau cu familia, scrie evz.ro.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a făcut o serie de recomandări cu privire la ceea ce ar trebui să facă românii în noaptea trecerii dintre ani, de Revelion. Potrivit spuselor sale, Guvernul nu ia în calcul relaxarea măsurilor adoptate în vederea restrângerii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

HoReCa vrea să fie deschise localurile până la 1.00

Raed Arafat a precizat că la nivel guvernamental nu există nici o discuție, la acest moment, în vederea prelungirii permisiunii de circulație până la ora 1:00, așa cum își doresc reprezentanții industriei HoReCa.

”Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat.

Petrecere de Revelion la televizor

Întrebat cum ar putea petrece românii în noaptea de Anul Nou, Raed Arafat a precizat că oamenii vor putea ieși pe balcon, să privească pe fereastră sau la televizor.

„Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”, a precizat secretarul de stat, care a continuat: „Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”.

În acest context, Raed Arafat a mai spus că cei care au făcut deja rezervări în hoteluri și pensiuni în stațiunile montane, ar trebui să se comporte ca și cum ar fi acasă, să ia mâncarea în camera și să evite contactul cu alte persoane în cadrul petrecerilor sau a altor evenimente similare.


Fiica ziaristului Octavian Andronic scrie cum a murit tatăl său

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre