Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești grele pentru români. Guvernul pregătește scumpirea mai multor produse începând cu 1 septembrie

Vești grele pentru români. Guvernul pregătește scumpirea mai multor produse începând cu 1 septembrie
Cu doar câteva zile în urmă, Guvernul a anunțat că ieftinește alimentele de bază. Fericirea n-a durat prea mult, pentru că de la 1 septembrie se vor scumpi alte produse.

E vorba de trei categorii de produse, care sunt considerate un moft, al căror preț e posibil să fie mai mare chiar și cu 10%. Printre acestea, se numără și țigările.

Potrivit anunțului potrivit de Guvern, celelalte produse sunt sucurile și băuturile alcoolice. Această decizie s-a luat pentru că mai marii țării vor să crească încasările la bugetul de stat. În consecință, accizele pentru băuturi non alcoolice, jocuri de noroc și țigări ar putea să crească cu un procent de 10%.

Fumătorii vor plăti mai mult pentru țigări

Au luat-o razna și prețurile de la mare

De la 1 iulie au crescut și prețurile pe litoral, acestea suferind o majorare de aproximativ 30%, atât la restaurante cât și la cazare. În aceste condiții, turiștii vor trebui să scoată din buzunar chiar și 100 de lei mai mult la cazare. Cât privește închirierea unui șezlong, acesta costă pe zi între 100 -200 de lei, funcție de stațiunea aleasă sau plaja pentru care turiștii optează.

Majorări și la prețurile pentru cazare și restaurant

Persoanele care lucrează în agricultură și construcții vor avea venituri mai mici

Tot de la 1 septembrie, Guvernul intenționează să taie facilitățile celor din construcții și agricultură, care nu plăteau contribuția la sănătate. Cum aceasta este în valoare de 10%, înseamnă că un român care lucrează în acest domeniu și are un salariu minim de 4000 de lei din care primește 3150 de lei, va primi mai puțin cu 400 de lei.

La rândul lor, cei din agricultură au un salariu brut de 3000 de lei și primesc la final de lună 2360 de lei. Pentru că vor trebui să plătească de la 1 septembrie contribuția pentru sănătate de 10%, venitul le va scădea cu 300 de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre