Vladimir Putin a declarat marți că există un imperativ moral ca rușii să aibă o familie. Iată ce decizie a luat președintele țării.
Vladimir Putin vrea să stopeze scăderea populației din Rusia și a luat o decizie clară. Avertizând că este imposibil de rezolvat „problemele demografice catastrofale” ale Rusiei cu mai mulți bani, beneficii și plăți sociale, el i-a îndemnat pe cetățeni să aibă mai mulți copii, prin intermediul unei legături video, în cadrul Consiliului Mondial al Poporului Rus.
„Multe dintre popoarele noastre păstrează tradiția familiei, în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Reamintim că în familiile rusești bunicile și străbunicile noastre au avut atât șapte, cât și opt copii. Haideți să păstrăm și să reînviem aceste tradiții. În consecință, a avea mulți copii, o familie numeroasă, ar trebui să devină o normă, un mod de viață pentru ruși. O familie nu este doar fundamentul statului și al societății, ci și un fenomen spiritual, sursa moralității”, a spus Vladimir Putin.
Populația Rusiei a scăzut cu 500.000 de persoane
Mulți dau vina pe războiul său din Ucraina pentru scăderea masivă a natalității și creșterea numărului de decese. Populația Rusiei e mai puțină cu aproximativ 550.000 de locuitori în primul an de la război, multe familii fiind reticente în a-și întemeia o familie pe fondul incertitudinii economice și al conflictului.
Pe de altă parte însă, Rusia a suferit o prăbușire uluitoare a ratei natalității încă dinaintea prăbușirii URSS. De aceea, Putin cere o schimbare majoră de atitudine din partea rușilor, în condițiile în care, în prezent, părinții au în medie doar unu, maxim doi copii.
Reglementări stricte în ceea ce privește întreruperea de sarcină
Demografii citează o economie în colaps și reglementări stricte privind avortul ca fiind factori de descurajare pentru viitorii părinți. Speranța de viață abia a crescut din 1991, ajungând la doar 71,34 de ani în 2020. Vinovată ar fi problema generalizată cu alcoolul, dar și conflictele din Asia Centrală și Ucraina.
Potrivit Carnegie Endowment for International Peace, „unele dintre motivele obiective ale problemelor demografice ale Rusiei reflectă o dinamică istorică: numărul femeilor aflate la vârsta fertilă este în scădere, iar vârsta medie la care femeile au copii este în continuă creștere în rândul populațiilor modernizate, urbane și bine educate”.
Câți copii ar avea Putin
Președintele rus, în vârstă de 71 de ani, este cunoscut pentru faptul că are două fiice cu prima sa soție, Lioudmila Putina, 65 de ani, fosta primă doamnă a Rusiei. E vorba de Maria Vorontsova, 38 de ani, genetician și expert în nanism este cercetător de frunte la Centrul Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie al Ministerului Sănătății din Rusia și Katerina Tikhonova, 37 de ani, o dansatoare de „rock’n’roll”, devenită matematician care este director general al Fundației Naționale de Dezvoltare Intelectuală din Rusia.
Putin ar mai avea trei copii cu actuala iubită
Sursele spun că și Luiza Rozova, în vârstă de 20 de ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, ar fi un alt copil al lui Putin, despre care se crede că este studentă la Paris. Potrivit jurnaliștilor de investigație ruși, aceasta ar fi venit pe lume în urma relației extraconjugale de lungă durată cu femeia de serviciu devenită multimilionară Svetlana Krivonogikh, în vârstă de 48 de ani.
Se zvonește și că Putin are trei copii mici cu actuala parteneră Alina Kabaeva, 40 de ani, o fostă gimnastă ritmică medaliată cu aur la Jocurile Olimpice. Există, de asemenea, speculații neconfirmate conform cărora ar fi fost tatăl unui fiu în timp ce era staționat în Germania de Est ca spion al KGB-ului sovietic.
Dar Putin refuză să divulge detalii ale vieții sale private rușilor, în ciuda faptului că îi instruiește pe oameni cu privire la câți copii ar trebui să aibă. „Am o viață privată în care nu permit interferențe. Ea trebuie respectată”, a declarat Putin. El i-a deplâns pe „cei care, cu nasurile lor mucalite și fanteziile lor erotice, se bagă în viața altora”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook