Familiile și persoanele cu nevoie vor primi ajutor, constând în vouchere pentru alimente și în 2024, au spus guvernanții. Începând din ianuarie, voucherele pentru alimente, în valoare de 250 de lei, se vor acorda odată la două luni. Plafonul veniturilor a fost majorat de la 1700 de lei la 2000 de lei, de aceea un număr mai mare de persoane vor beneficia de acest ajutor.
Ce categorii de români vor primi aceste vouchere
Vor primi vouchere pentru alimente în 2024 pensionarii din sistemul public de pensii, dar și cei care sunt înregistrați la casele de pensii sectoriale, precum și beneficiarii de drepturi acordate prin legi speciale. O altă categorie de persoane care vor primi vouchere pentru alimente sunt copiii și adulții care sunt încadrați în grad de handicap mediu, accentuat sau grav. Precum și familiile monoparentale cu venituri mici și cele cu cel puțin doi copii în întreținere. Dar și familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social.
A fost prelungită și valabilitatea voucherelor pentru energie
Potrivit informațiilor oferite de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor pentru energie până la 31 martie 2024. Autoritățile speră ca prin această măsură să fie ajutate familiile vulnerabile cu plata facturilor la energie. „Începem cu vestea bună pentru cei care sunt beneficiari de vouchere de energie.
Am prelungit valabilitatea voucherelor până la 31 martie 2024. Astăzi am formalizat adoptarea acestei măsuri, astfel încât beneficiarii, familiile vulnerabile, gospodăriile vulnerabile să poată să plătească facturile la energie până la 31 martie 2024. Termenul iniţial era 31 decembrie 2023.
Această prelungire a fost aprobată în urma unei consultări cu Comisia Europeană și a unui dialog pozitiv pe care l-am avut acolo și al unui răspuns pozitiv din partea domniilor lor. Pe de altă parte, pentru că avem proiecte în derulare care se încheie la 31 decembrie 2023, am luat o serie de măsuri astfel încât să accelerăm finanțarea acestora, pentru ca beneficiarii să poată depune cererea de rambursare cât mai rapid.”, a declarat ministrul Adrian Câciu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook