Dacă vă plac felurile semi-lichide, această supă cremă de mazăre cu chipsuri de legume va fi pe placul vostru din mai multe motive. În primul rând e sățioasă și bogată în proteine. Apoi, e cu adevărat delicioasă.

Ingrediente

Pentru supă: 500 gr mazăre, 1 conopidă, 200 ml smântână vegetală, 2 cartofi, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, câteva frunze de mentă, 1 legătură ridichi

Pentru chipsuri de legume: roșii cherry, conopidă, sare și piper, ulei de măsline, oregano

Pentru decor: brânză tofu, 1 legătură mărar, microplante de mazăre, flori comestibile

Mod de preparare Supă cremă de mazăre cu chipsuri de legume

Se începe cu prepararea chipsurilor de legume. Pentru asta cuptorul se pornește la 120 de grade. Roșii cherry tăiate în jumătate și buchețele de conopidă feliată se pun în tava acoperită cu hârtie de copt, se presară cu sare, piper și restul condimentelor, și se dau la uscat. Se coc la temperatura menționată până devin chipsuri uscate.

Pentru supa  cremă se călește ceapa în ulei de măsline, se adaugă usturoiul, apoi se pune mazărea și apă cât să acopere totul. După ce s-a fiert se blendează, se potrivește de gust cu sare și piper. Se adaugă și menta proaspătă pentru a fi blendată. Când e totul gata se adaugă și smântâna vegetală.

Separat, pentru servire, tofu se face pane, fără ou. Preparăm un aluat din apă, făină și sare. Feliile de brânză se trec prin acest amestec apoi prin pesmet și se prăjesc în ulei. Cartofii, separat, tăiați cubulețe, se trag la tigaie cu puțin usturoi și turmenic, pentru culoare.

Supa cremă de mazăre se  servește alături de o felie de tofu pane și câțiva cartofi rumeniți și chipsuri de legume. În farfurie se adaugă ridichi tăiate felii și miocroplantele.

Sursa: Chefi la cuțite

Catrinel Menghia a rămas prietenă cu primul bărbat din viața ei. El e vedetă în România

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp