Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de porumb în culori cu popcorn afumat

Supă cremă de porumb în culori cu popcorn afumat
Una dintre cele mai inedite și mai interesante rețete prezentate în fața celor trei jurați în ediția 5 a sezonului 9 Chefi la cuțite a fost rețeta de supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, gătită de Khalil Saer.

Saer Andrei Khalil, un concurentul de 31 de ani, de meserie medic stomatolog, a pregătit în cadrul concursului culinar Chefi la cuțite un preparat inedit și foarte interesant  o supă cremă de porumb în culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru.

Concurentul, devenit food blogger cu foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare, i-a cucerit pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente pentru supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat

4 bucăți de porumb dulce fiert întreg și vidat, 500 gr boabe de porumb dulce, 100 gr unt, 4 căței de usturoi, 2 cepe lungi, (hașma), 1 l apă caldă, 1 l lapte, 50 ml ulei de măsline, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, 50 ml ulei de floarea soarelui, 100 gr boabe de porumb pentru popcorn, 50 gr ulei de cocos, sare și piper, 2-3 caserole coriandru, 1 l apă rece cu gheață, 10 gr lecitina din soia, 2 bucăți de cărbune pentru afumat popcorn, flori comestibile, microplante de măcriș și mazăre

Mod de preparare

Punem o cratiță cu unt la topit și adăugăm usturoiul curățat și tocat. Apoi adăugăm ceapa curățată și tocată și le călim până se pătrund bine, amestecând continuu să nu se ardă.

Când ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm boabele de porumb dulce și le călim și pe acestea câteva minute. Completăm cu puțină apă fiartă, sare și piper și mai fierbem totul 5 minute. Trecem totul prin blender până obținem o pastă cremoasă, adăugăm laptele și mai fierbem supa cremă de porumb 5-6 minute.

O trecem prin sită să devină fină și o împărțim în două vase. O parte va rămâne galbenă și dulce, iar cealaltă parte va fi amestecată cu boia dulce și iute și va deveni portocalie. Vom avea astfel două culori la supa cremă de porumb. Separat, porumbii întregi se vor coace pe aragaz și vor fi tăiați în rondele pentru decor.

Cum preparăm popcorn afumat

Popcorn-ul va fi pregătit în ulei de cocos, apoi asezonat cu sare și boia dulce și afumat cu cărbune. După ce e gata popcornul și asezonat cu boia, se pune într-un bol, iar acesta într-o oală cu bucată de cărbune aprinsă. Aceasta se stinge cu ulei de floarea soarelui și astfel se va elibera mult fum. Acoperim oala și lăsăm 5 minute să capete popcornul gustul de fum.

Cum preparăm spumă de coriandru

Spuma de coriandru se va face prin tocarea coriandrului, apoi opărirea acestuia în apă clocotită pentru 10 secunde. Se scurge și se transferă în apă cu gheață, apoi se procesează cu blenderul împreună cu puțină apă rece. Se trece prin sită, iar sosul rezultat se amestecă cu lecitina de soia și se transformă într-o spumă, cu ajutorul blenderului vertical.

Se servește supa cremă de porumb în două culori într-o farfurie de supă așezând într-o parte supa gabenă, iar în cealaltă parte supa portocalie. Se adaugă popcorn afumat, spumă de coriandru și se decorează cu flori comestibile și microplante.

Sursa: Chefi la cuțite

Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre