Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți

Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți
Merită să profităm din plin de gustul roșiilor intens și inconfundabil și să preparăm cea mai gustoasă supă cremă de roșii, în care să adăugăm și cuburi crocante de dovlecei, pentru un plus de prospețime, dar și gust deosebit.

Perfectă pentru un prânz simplu sau o cină lejeră este această delicioasă Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți.

Ingrediente pentru Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți

1 kg roșii, 2-3 linguri ulei de măsline, sare și piper, oregano și busuioc, 1 ceapă, 1 căpățână de usturoi, 1 dovlecel, 400 ml smântână de gătit, 250 ml apă fierbinte, pătrunjel verde

Preparare

Roșiile se așază într-o tavă, pe hârtie de copt împreună cu ceapa tăiată sferturi și usturoiul desfăcut, dar necurățat. Se stropesc roșiile cu ulei de măsline și se presară peste ele oregano uscat și busuioc uscat. Se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Se lasă ingredientele să se tempereze, se curăță și se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Piureul rezultat se diluează cu apă fierbinte și se pune la fiert pentru 10-15 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare, piper, oregano și busuioc. Se adaugă smântâna de gătit și se mai fierbe supa cremă de roșii pentru 7-8 minute.

Între timp, se spală dovlecelul și sa taie în cuburi. Se aromatizează puțin ulei de măsline, pe foc cu un cățel de usturoi strivit, busuioc și oregano și se trag cuburile de dovlecel în el, doar până se ung ușor pe toate părțile, dar rămân crocante. Cuburile de dovlecel se adaugă în supa cremă de roșii în timpul servirii pentru a rămâne crocante. Tot atunci de adaugă și pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.

Este foarte gustoasă în această combinație supa cremă de roșii cu dovlecei crocanți. Legumele coapte sunt de-a dreptul delicioase, iar dovleceii le înnobilează gustul pe deplin!

Sursa: Chefi la cuțite

Misterioșii frați Tate. Au făcut o avere de milioane din videochat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre