Supă cremă de țelină

Supă cremă de țelină
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune pentru o masă dintr-o zi de post, dar nu neaparat, rețeta Supă cremă de țelină.

Foarte gustoasă această supă cremă de țelină, servită cu roșii deshidratate și baghetă crocantă tartinată cu un pesto de pătrunjel verde.

Consumul frecvent de țelină te ajută să beneficiezi de o cantitate semnificativă de vitamina A, esențială pentru o vedere bună. Acest zarzavat conține betacaroten în frunze care îți vor furniza vitamine din complexul B, care ajută la creșterea imunității. Țelina conține și fier, calciu, magneziu, potasiu, sodiu organic. Astfel, țelina devine un necesar mai ales pentru persoanele cu probleme arteriale, consumarea ei periodic contribuind la scăderea hipertensiunii.

Supă cremă de țelină – Ingrediente

1 kg țelină

100 gr semințe de dovleac

1 cățel de usturoi

3 legături de pătrunjel

1 baghetă pentru crutoane

2 roșii

100 ml ulei de măsline

100 ml lapte de soia

sare și piper

Mod de preparare

Curățăm țelina, o tocăm cuburi și o punem la fiert în apă. Când țelina este fiartă, o scurgem, adăugăm ulei de măsline, lapte de soia, sare și piper o mai lăsăm puțin pe foc și trecem totul prin blender. Potrivim consistența cu puțină supă fierbinte.

Din pătrunjel cu un cățel de usturoi, sare, piper și ulei de măsline, pregătim în mojar un sos pesto. Feliem bagheta pe lung, ungem feliile cu acest sos și le dăm la cuptor până devin crocante. Tot la cuptor deshidratăm și roșiile feliate, stropite cu ulei de măsline.

Servim delicioasa supă cremă de țelină presărată cu semințe de dovleac și roșii deshidratate, alături de bagheta crocantă cu sos de pătrunjel.

Sursa: Chefi la cuțite

Câștigătoarea Chefi la cuțite, Narcisa Birjaru, a făcut furori cu tocănița țigănească. Iată rețeta!

Recomandarile noastre