Supă mexicană de tortilla

Supă mexicană de tortilla
Din bucătăria mexicană, în farfurii românești, o delicioasă supă mexicană de tortilla a fost preparată „ca la mama ei” de o concurentă mexicană la Chefi la cuțite.

O supă mexicană de tortilla a fost prezentată de Kamila Villegas Millan, concurentă în ediția 5 din sezonul 8 Chefi la cuțite. Ea a venit să-i impresioneze pe carismaticii chefi cu o rețetă gustoasă și picantă.

Supă mexicană de tortilla – Ingrediente:

200 gr piept de pui preparat la cuptor, 12 tortillas tăiate în fâșii subțiri, ulei pentru prăjit, 3 ardei chile pasilla, 8 roșii medii , 1/2 ceapă mare , 1 cățel de usturoi, 1 litru de apă, 1 legătură de pătrunjel, 1/4 linguriță de oregano uscat, 1 avocado, 150 de gr brânză proaspătă , 2 linguri smântână acră

Mod de preparare

Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și rumenim bine fâșiile de tortilla. Le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante. În aceeași tigaie, prăjim 2 ardei iuți, curățați de semințe și tocați mărunt, până se rumenesc ușor. Într-o altă tigaie încingem o lingură de ulei, la foc mediu.

Amestecăm roșiile tocate cu ardeii prăjiți, ceapa tocată și usturoiul tocat. Adăugăm și oregano și punem totul peste uleiul încins. Lăsăm la preparat 5 minute, apoi adăugăm apa.  Lăsăm din nou să fiarbă 6-8 minute, apoi adăugăm pieptul de pui tocat mărunt și crenguțe de pătrunjel. Acoperim vasul și lăsăm supa să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Îndepărtăm firele de pătrunjel.

Pentru servire, punem fâșiile de tortilla prăjite în farfurii și turnăm supa deasupra. Adăugăm avocado tocat, brânză și fâșii din ardeiul iute, oprit. Este o supă picantă, foarte gustoasă, așa cum sunt de obicei, preparatele mexicane.

Sursa: Chefi la cuțite

Vincent van Gogh, povestea unui pictor care și-a pierdut mințile din cauza iubirii neîmpărtășite