Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu portocale și lămâie de la Gordon Ramsay

Tartă cu portocale și lămâie de la Gordon Ramsay
Un desert foarte aromat și frumos colorat, ce se cere devorat, direct din bucătăria îndrăgitului chef Gordon Ramsay.

Iarna, deserturile cu citrice trebuie să fie la ordinea zilei. Și sunt delicioase. Îndrăgitul chef Gordon Ramsay prepară un desert foarte aromat – Tartă cu portocale și lămâie.

Ingrediente

200 g unt la temperatura camerei, 70 g zahăr, 1 păstaie de vanilie, 1 ou mediu, 200 g făină, 1 vârf cuțit de sare (pentru aluatul de tartă); 600 ml zeamă de portocale, zeama de la 2 lămâi, coaja rasă de la 1 lămâie, coaja rasă de la 1 portocală, 180 g zahăr, 6 gălbenușuri, 250 g smântână pentru frișcă (pentru umplutură); 2 linguri zahăr pudră, felii de lămâie și portocale confiate, opțional (pentru decor)

Mod de preparare Tartă cu portocale și lămâie

Pentru aluat, se freacă untul cu zahărul până devine cremos și fin. Se adaugă vanilia, oul bătut, apoi, treptat, făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat omogen, care se acoperă cu folie și se dă la rece 20 de minute.

Întindeți aluatul într-o formă de tartă, cu o adâncime de 3 cm, lăsându-l să cadă puțin și peste marginile acesteia. Puneți o folie de aluminiu peste aluat și umpleți-o cu boabe de fasole uscată. Coaceți aluatul pentru 12-15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Îndepărtați cu grijă folia și fasolea și mai coaceți aluatul pentru alte 5 minute. Apoi, tăiați aluatul lăsat peste margini cu un cuțit și îndepărtați-l.

Pentru umplutură, fierbeți zeama de lămâie și portocală până scad cam la 170 ml, lichid. Lăsați sucul să se răcească. Amestecați cojile rase, de lămâie și portocală cu gălbenușurile, zahărul, smântâna și sucul răcit. Turnați amestecul rezultat în interiorul tartei și dați-o din nou la cuptor pentru 35 de minute. Lăsați-o, apoi, să se răcească în cuptor, după care o dați la frigider.

Presărați peste tartă jumătate din zahărul pudră și caramelizați-l cu un arzător, apoi presărați și restul de zahăr și din nou caramelizați-l. Decorați tarta cu feliile de citrice confiate și serviți-o alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite

Tort de morcovi cu ananas și cremă de brânză. Carrot cake

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre