Simona Ionescu / Redactor Șef

Teatru pe uliță în șase județe

Teatru pe uliță în șase județe
Locuitorii unor sate din şase judeţe vor avea parte, pentru prima dată în viața lor, de teatru în aer liber, în cele mai inedite locuri. Actorii vor juca în şurile şi curţile sătenilor sau în grădinile şi parcurile de vară din localități.

Teatru pe uliţă” este un proiect demarat de Asociaţia „Cultură’n Şură”. Acesta duce teatrul profesionist în 12 sate şi comune din judeţele Dâmboviţa, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Sălaj şi Brăila. Programul Caravanei „Cultură’n Şură” va putea fi găsit pe site-ul www.culturansura.ro sau pe pagina de socializare facebook.com/culturansura. Toate spectacolele vor fi cu intrarea gratuită începând la ora 21,30.

Primul spectacol va avea loc vineri seara, în localitatea Raciu din judeţul Dâmboviţa, în curtea unui localnic. Potrivit organizatorilor, traseul caravanei teatrale include localităţile Albeştii de Argeş şi Buzoeşti din judeţul Argeş, Petrari din judeţul Vâlcea, Slimnic şi Arpaşu de sus din judeţul Sibiu, Unirea din judeţul Brăila şi Domnin, Bobota, Ortelec, Nadiş şi Bocşa din judeţul Sălaj.

Caravana va prezenta spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuţ, după texte de Ion Băieşu şi alţi autori români contemporani. În plus, în zilele spectacolelor, copiii din localități vor participa la ateliere teatrale susţinute de actriţa Ana Turos, mai anunță organizatorii.


Ai o părere? Păstreaz-o pentru tine!

Will Smith, probleme în paradis. Soția i-a povestit cum l-a înșelat


Pe durata evenimentelor, vor fi respectate toate regulile de distanțare socială, iar participanții vor trebui să poarte masca de protecţie, pentru a preveni transmiterea COVID-19.

Primul spectacol de teatru într-o șură a avut loc în vara anului 2017, în județul Sălaj – la badea Florea a lu’ Juvri din comuna Hida. La eveniment au participat atunci mai bine de 300 de spectatori. Proiectul a continuat, vară de vară, și în anii următori. Pe lângă spectacolul „Experimentul” care va fi jucat și în ediția aceasta, în anii precedenți au mai fost jucate și alte spectacole: „Doctor fără voie” de Moliere, „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov și „Fisura” de Flavius Lucăcel.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre