Ți se rupe sufletul de mila lui. Un tată chinez plânge în hohote pentru lipsa de performanță a fiului său

Ți se rupe sufletul de mila lui. Un tată chinez plânge în hohote pentru lipsa de performanță a fiului său
Un tată chinez a cedat nervos după ce fiul său, cu care a muncit zilnic timp de un an ca să îi potențeze știința, a obținut doar 6 puncte din 100 la examenul de matematică.

De parcă nu  era suficient un necaz, tatăl chinez care i-a stat fiului său alături, zi de zi, timp de un an, să facă împreună matematică, a devenit viral, după ce a izbucnit în lacrimi când a aflat punctajul fiului său la un examen de matematică – doar 6 din 100.

Să se descurce singur!

Părinții copilului din Zhengzhou, provincia Henan, au primit scorul la test pe 23 iunie. După ce au aflat că fiul lor a primit doar șase puncte la testul final de matematică, tatăl a izbucnit în lacrimi, fiind neconsolat.

„Nu-mi mai pasă, eforturile mele sunt irosite, lasă-l să se lupte singur!”, a spus tatăl. El poate fi văzut, în clipul postat pe Weibo de Qilu Evening, plângând într-un dormitor și ștergându-se la ochi, în timp ce soția sa, mult mai relaxată cu „performanța” plodului, se aude râzând în fundal.

VIDEO AICI 

Cine e matematicianul mai slab: tatăl sau copilul?

Sunt zvonuri că bărbatul și-a îndrumat copilul până la miezul nopții în fiecare zi în ultimul an. Dezamăgirea sa provine și din rezultatele inconsecvente ale testelor fiului său. Scorurile copilului au variat de la 40-50 de puncte la 80-90 de puncte la examenele anterioare, potrivit mamei sale.

Capacitate verus incapacitate

Videoclipul cu tatăl dezamăgit a devenit viral pe Weibo, mulți internauți simpatizând cu luptele parentale ale tatălui. Cu toate acestea, alții au susținut că scorul copilului reflectă incapacitatea tatălui de a preda matematica. Unii comentatori au sugerat, de asemenea, că îndrumarea tatălui târziu în noapte ar fi putut afecta capacitatea fiului său de a acorda atenție activităților școlare.

„Sigur nu e prea grozav ca un copil să învețe până la miezul nopții în fiecare zi, când el are nevoie de multă odihnă pentru a avea o stare mentală bună și pentru a funcționa bine”, a spus un comentator. „Cu cât fiica mea era mai stresată când era copil, cu atât creierul ei era mai incapabil să funcționeze, așa că o lăsam mai bine să se joace”, a sugerat părintele mai înțelept.