Tiramisu. Rețeta lui Angi Cobuț

Tiramisu. Rețeta lui Angi Cobuț
Angi Cobuț de la ”Cu capu-n zori” propune o rețetă simplă de Tiramisu. Este un desert ce nu necesită coacere și este extrem de gustos.

Tiramisu este un desert tradițional italian. Este un desert care are la bază biscuiți savoiardi înmuiați în cafea și acoperiți cu o cremă, compusă din mascarpone, ouă și zahăr, care în unele variante este aromatizată cu lichior.

Mai multe regiuni ale Italiei își dispută originea acestei prăjituri: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana. Conform uneia dintre versiuni, ea ar fi purtat în trecut denumirea de bagatelă toscană și ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici. O altă versiune susține că prăjitura a fost inventată în localitatea Treviso, iar alta că ar fi originară din Veneția, unde curtezanele doreau să fie cât mai energizate pentru următoarea întâlnire amoroasă. Paternitatea prăjiturii tiramisu mai este atribuită unui patiser din Torino care ar fi creat un desert special pentru primul ministru Cavour.

Tiramisu 

Ingrediente:

Cacao amară

Pișcoturi

5 lingurițe de cafea solubilă

150 gr de zahăr brun

5 gălbenușuri

500 Gr brânză mazcarpone

Albuș de ou sau smântână 200 ml

4 linguri de rom sau lichior de cafea

Mod de preparare: 

Separăm gălbenușul de albuș și îl batem cu jumătate din cantitatea de zahăr. Când acesta este bine bătut adăugăm treptat câte o lingură de mascarpone și continuăm să amestecăm până când este totul bine incorporat și conținutul este omogen.

În alt bol punem albușurile sau smântâna (după gust) și restul zahărului, facem o spumă tare, iar mai apoi mixam conținutul celor două boluri. Amestecăm și începem să montăm. Într-o tavă de sticlă punem o bază din acest conținut cremos, trecem pișcoturile prin cafeaua amestecată cu rom, le așezăm frumos iar mai apoi le acoperim cu un alt strat de conținut cremos. Și tot așa până unde vă ajunge conținutul depinzând de recipientul folosit. La final se mai pune un strat de cremă și pe deasupra cu ajutorul unei site se presară cacao abundent. Se lasă la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a fi consumat.

Foto: Instagram

Mic dejun copios. Nu este omletă, nici pizza