Toate informațiile Pământului vor fi stocate în Tasmania. Dispozitivul va înregistra sfâșitul Omenirii

Toate informațiile Pământului vor fi stocate în Tasmania. Dispozitivul va înregistra sfâșitul Omenirii
Earth’s Black Box se numește  ”cutia neagră” a Pământului. Poate înregistra toate informațiile despre schimbările climatice care duc la prăbușirea civilizației umane. Este construit pentru a supraviețui tuturor, chiar dacă rețelele electrice se vor defecta.

Omenirea va fi vegheată secundă cu secundă. Toate evenimentele vor fi înregistrate într-o cutie neagră, cum au avioanale. Ideea este ca urmașii oamenilor să afle cum au dispărut viețuitoarele de pe Pământ.

Toate informațiile Pământului vor fi stocate în Tasmania

O cutie neagră este un proiect misterios care dotează, mai nou, Pământul. Va înregistra toate evenimentele ce vor duce la sfârșitul lumii. Este un monolit uriaș construit din oțel masiv, indestructibil. Va fi amplasat pe îndepărtata insulă Tasmania din Australia. Acesta va stoca în interior, pe hard-disk-uri imense, un flux de informații și analize științifice în timp real asupra schimbărilor climatice care duc la prăbușirea civilizației umane.

Monolitul va fi așezat la începutul anului 2022, pe o câmpie pustie. Este un proiect conceput de compania de marketing Clemenger BBDO, în colaborare cu Universitatea Tasmania, potrivit ABC News.

Proiectul Earth’s Black Box (Cutia neagră a Pământului) este o instalație gigantică. Un monolit din oțel cu o grosime de 7,5 centimetri, cu dimensiunile de 10 x 4 x 3 metri.

Cum funcționează Cutia neagră a Pământului

Cutia neagră a Pământului va fi alimentată cu panouri solare. În interiorul său vor exista hard-disk-uri care vor păstra informațiile stocate din toată lumea. Vor fi stocate cele mai sumbre probleme cu care se confruntă Omenirea. Schimbările climatice, nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă și temperaturile globale.

Capacitatea unităților de stocare a datelor se va întinde pe 30 până la 50 de ani, dar există planuri ca aceasta să fie mărită în timp. În prezent, deja proiectul a început în varianta beta, colectând informații, conform CNET.

”În primul rând, este un instrument. Când un avion se prăbușește, este lăsat la latitudinea anchetatorilor să cerceteze epava pentru a recupera cutia neagră”, a spus Jim Curtis de la compania Clemenger BBDO.

”Evident că este cu adevărat un concept important. Este construit pentru a supraviețui tuturor, chiar dacă rețelele electrice se vor defecta”.

Monolitul ”Cutia neagră a Pământului” va colecta două tipuri de date: unul va conține colectarea măsurătorilor temperaturilor planetei noastre. De asemenea, măsurători ale bioxidului de carbon atmosferic, dispariția speciilor, precum și populația umană, cheltuielile militare și consumul de energie.

Un alt gen de informații va cuprinde date contextuale, cum ar fi titluri din ziare, postări de pe rețelele de socializare și știri privind evenimente cheie.