Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocană de vită cu sfeclă. Rețetă

Tocană de vită cu sfeclă. Rețetă
Dacă aveți poftă de o mâncare inedită și gustoasă, încercați această tocană de vită cu sfeclă și sos de vin roșu.

Vita nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Carnea de vită este o sursă importantă de fier. De aceea, este important să avem o alimentaţie diversificată în care să fie inclusă şi carnea. De asemenea, are un conţinut bogat în vitamina B care ajută la formarea celulelor roşii,  Zn şi Mg – necesare pentru susţinerea tuturor proceselor metabolice din organism şi creşterea imunităţii. 

Sfecla este un complex de vitamine şi minerale şi, în plus, vindecă afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant. Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.  Iată de ce această tocană de vită cu sfeclă este potrivită pentru o masă în familie. 

Ingrediente:

  • 6 sfecle medii
  • 1 kg carne macră de vită
  • 2 cepe
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare tocană de vită cu sfeclă: 

Spală carnea de vită, tai-o cuburi şi prăjeşte-o în ulei, pe toate părţile, până e rumenită, apoi scoate-o şi dă-o deoparte. În aceeaşi cratiţă, căleşte ceapa tăiată julien, 3-4 minute. Curăţă sfeclele de coajă şi dă-le prin răzătoarea mare, apoi adaugă-le peste ceapă împreună cu usturoiul zdrobit, carnea de vită, pasta de tomate, foaia de dafin şi vinul roşu. Toarnă şi o cană de apă, condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi lasă să dea într-un clocot. Acoperă cratiţa cu un capac şi transfer-o la cuptor, la 180 °C, aproximativ 2 ore şi jumătate. Când furculiţa intră uşor în carne, este gata.

Foto: Facebook

Cum faci un sos tsatsiki perfect. Rețetă grecească

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre