Când cumpărați pipote, fiți atenți la aspectul lor. Trebuie să fie curate şi să lucească. Nu vă ia mult timp să le gătiți.

Este bine să știți că pipotele sunt foarte sănătoase. Conţinutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna funcţionare a glandei tiroide şi care măreşte longevitatea. Consumând pipote vei putea rămâne mult timp tânără şi sănătoasă.

Pipotele conţin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu şi mangan. Prin simplul consum al lor îţi vei umple organismul cu vitamine şi substanţe utile, lucru care va permite organismului tău să funcţioneze perfect! În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care suferă de anemie.

Tocaniță de pipote de pui

Pipotele de pui pot fi fierte, înăbuşite sau prăjite.

Ingrediente

  • 1 kg pipote și inimi de pui
  • 4 cepe
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras verde
  • 250 ml suc de roșii
  • o frunză de dafin
  • boia
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Spălăm bine pipotele și inimile și le punem la fiert în apă rece cu un praf de sare.

Îndepărtăm spuma care se formează.

Curățăm ceapa, o spălam și o tăiem solzișori. Curățăm ardeii, îi spalam și îi tăiem cubulețe.

Când pipotele sunt fierte pe jumătate, le scoatem și le lăsam la scurs. Supa rezultată o vom folosi la tocăniță.

Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa. Când ceapa se înmoaie, adugăm pipotele și le calim câteva minute împreună. Punem și ardeiul, amestecăm și adăugăm frunza de dafin, boia și piper.

Turnăm supa și sucul de roșii cât să acopere pipotele și dăm cratița la cuptorul preîncălzit pentru circa 20 minute, până supa scade și sosul se îngroașă.

Pipote cu sos tomat

Este o rețetă similară, la fel de gustoasă.

Ingrediente

  • 800 g pipote de pui
  • 2 cepe
  • 6 linguri bulion
  • sare
  • 4 căței usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel

Mod de Preparare

Pipotele se curaţă bine, se taie zgârciurile în exces, se spală și se lasă la scurs.

Într-o cratiţă cu pereţi groși se pun la călit în ulei ceapa și pipotele.

După ce carnea și-a schimbat culoarea, se presară sare, se adaugă foaia de dafin și se acoperă cu apă. Se lasă la fiert aproximativ 50 de minute.

Se verifică dacă pipotele sunt fierte, se adaugă usturoiul feliat, bulionul desfăcut cu apă și se mai fierb 10 minute.

Se trage de pe foc, se pune verdeaţa. Gata!

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp