Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort cu ciocolată și fructe, un desert excepțional pentru masa de sărbători

Tort cu ciocolată și fructe, un desert excepțional pentru masa de sărbători
Vin sărbătorile și trebuie să ne pregătim. Să alcătuim un meniu, să căutăm rețete care să-i uimească pe musafirii de la masă cu preparatele noastre. Vin Floriile și un tort fin ar fi un final de prânz excelent.

Am găsit pe pagina de Facebook al unei doamne care trăiește în Wiesbaden, Margareta Barabas, o rețetă de tort pentru care găsim ingredientele necesare, nu e dificil de făcut, iar fotografia tortului e de-a dreptul impresionantă.

Înainte a de a vă apuca de treabă, pregătiți forma de tort, mixerul, niște vase pentru preparat crema. Cântăriți fiecare ingredient și puneți-l în câte un bol sau pahar ca să vă fie ușor când gătiți.

Ingrediente

Blatul: 4 ouă,

140g zahăr,

110g făină,

20g amidon,

8g praf de copt,

40g cacao,

100ml ulei,

80ml apă fiartă,

un praf de sare.

Mixăm ouăle, sarea și zahărul până își triplează volumul, adăugăm uleiul și mixăm. Adăugăm cacao, apa fiartă și mixăm. La sfârșit adăugăm făina amestecată cu amidonul și praful de copt.

Tapetăm forma de copt cu unt /ulei și făină sau punem o foaie de hârtie de copt, tăiată după forma vasului. Răsturnăm compoziția de blat și coacem la 170°C timp de 40-45 min.

Crema 1

300g Philadelphia,

175g mascarpone,

175ml. frișcă lichidă,

120g zahăr pudră,

esență de vanilie

Mixăm toate ingredientele până devine o cremă.

Ganajul (cremă) de ciocolată 2

150g ciocolată de lapte,

50g ciocolată neagră,

200ml frișcă lichidă

Topim totul pe baie de aburi și lăsăm la răcit.

Vișine pentru crema de ciocolată 2

250g vișine congelate (sau fructe de pădure),

100g zahăr,

o lingură amidon

Le punem la foc mic până se topește zahărul și se îngroașă puțin, apoi lăsăm la răcit.

Așa arată tortul în interior

Crema de acoperire a tortului 3

200g unt la temperatura camerei,

200g ciocolată,

200ml.frisca lichidă

Frecăm untul bine, până e ca o spumă. Ciocolata și frișca le topim pe baie de aburi și când ajunge la temperatura de 22 grade adăugăm amestecul la unt și mixăm până ce încorporăm toată ciocolata.

Sirop pentru blaturi

100ml lapte,

50g zahăr,

40g cacao

Se încălzește pe foc ca să se topească zahărul, apoi se lasă la răcit.

Când este gata blatul și răcit se taie în 3-4 felii, în funcție de cât a ieșit de înalt în forma pe care ați folosit-o.

Se însiropează fiecare bucată, apoi pe blat se pune un rând din crema nr 1, apoi din crema 2 cu fructe, încă un strat din crema 1, apoi un blat și cremele, și tot așa. Deasupra tortului se toarnă crema nr 3 și se ornează.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre