Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză

Tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză
Un altfel de tort, sărat! Biscuiții sărați și brânza dulce îl fac să fie și cremos și crocant în același timp. Tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză.

Un tort cu brânză ați încercat? O combinație de dulce-sărat și acrișor. Este spectaculos și veți surprinde pe toată lumea.

Tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză

Rețeta am găsit-o pe sodelicious.ro. Noi i-am dat aromă cu lămâie și cimbru, iar combinația dulce-sărat-acrișor a ieșit irezistibilă”, spun bucătarii lor.

Ingrediente

  • 200 grame cremă de brânză
  • 1 linguriță cimbru proaspăt, tocat fin
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 cana frișcă bătută
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 300 grame biscuiți sărați rotunzi
  • 1 felie de lămâie, optional, pentru decorat

Mod de preparare

  • Pune crema de brânză, cimbrul proaspăt, coaja de lămâie, frișca, mierea și vanilia într-un bol. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Dă crema la rece pentru 15 minute.
  • Începe asamblarea tortului pe o farfurie, pornind de la un strat de biscuiți sărați. Pe cât posibil, așază-i în formă de floare. Întinde apoi un strat de cremă de brânză. Continuă cu straturi de biscuiți și cremă de brânză până când termini ingredientele. Partea de deasupra trebuie să fie de brânză.
  • tortulețul la frigider pentru trei ore.
  • Înainte de a-l servi, îl poți decora cu felia de lămâie tăiată în sferturi și puțin cimbru proaspăt. Sursa: sodelicious.ro

NATO se mândrește cu o românca pilot de supersonic. Vedetă de-a dreptul!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre