Trei dintre rochiile prințesei Diana au ajuns într-un second hand

Trei dintre rochiile prințesei Diana au ajuns într-un second hand
Trei dintre rochiile Dianei au fost salvate de la un magazin second-hand din Hampshire.

Acestea se află acum în colecția de rochii de ceremonie regală de la Hampton Court.

Specialiștii spun că rochiile prințesei Dianei sunt acum ascunse, departe de vreun fotograf curios, în camere cu temperatură controlată, unde fac parte dintr-o arhivă de îmbrăcăminte regală care datează de 500 de ani, la depozitul Colecției Regale de Rochii de Ceremonii de la Hampton Court.

Au fost duse la second hand de Ducesa de York, Sarah Ferguson

Potrivit informațiilor oferite de DailyMail, rochiile prințesei inimilor ar fi fost duse la second hand chiar de mama lui Sarah Ferguson, ducesa de York. Dar de ce și cum a reușit asta, deocamdată rămâne un mister. Să i le fi dat Diana prietenei sale Sarah Ferguson?

Să fi fost pur și simplu lăsate la moșia ducesei de York, Sunninghill Park din Berkshire? Se spune însă că Diana nu a pus niciodată preț pe haine, multe dintre ele fiind aruncate, abandonate sau oferite prietenilor sau familiei. Iar faptul că multe dintre acestea se mai păstrează și astăzi, se datorează unei șanse extraordinare.

Cine a salvat obiectele prețioase

Cele trei ținute au fost salvate de intervenția lui Susan Barrantes, care le-a predat unui magazin de revânzare de lux din Hampshire în anii 1990. De la magazinul de haine din Hampshire, hainele au fost scoase la licitație înainte de a fi achiziționate de Historic Palaces England. Din nefericire și Susan Barrantes a murit în 1998, la mai puțin de un an de la accidentul de mașină din Paris în care Diana și-a pierdut viața.

Despre ce haine este vorba

Este vorba despre o rochie de zi verde pe care prințesa a purtat-o la Braemar Highland Games în septembrie 1982 și o rochie Catherine Walker turcoaz pe care a luat-o în timpul unui turneu regal în Australia și Noua Zeelandă în aprilie 1983.

A existat, de asemenea, o haină creată pentru vizita prințesei în Italia în 1985 de către Emanuels, echipa britanică formată din soț și soție care a realizat rochia de mireasă a Dianei. De asemenea, o altă rochie de seară din crepe de mătase de culoarea fildeșului, concepută tot ce Emanuels, pe care Diana a purtat-o în Bahrain în 1986, în timpul unui banchet fastuos dat în onoarea ei, a ajuns într-un magazin de haine din Hereford.

Recomandarile noastre