Vă prezentăm azi trei plante care combat depresia, terapeuții garantând că acestea pot avea efect ajutător, însoțind tratamentul medicamentos sau psihoterapia. Cele trei plante pot fi folosite și în scop preventiv. Sunt ideale în cazuri de tristețe sporită sau de stres prelungit.

Cătina ține psihologul departe

Cătina, un fruct bogat în vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și acizi grași esențiali este o alternativă perfectă în caz de nevoie. Și ar trebui să nu ne lipsească din case. Siropul de cătină administrat zilnic timp de câteva luni mărește nivelul de serotonină din creier, după cum au concluzionat cercetătorii. Acest hormon este responsabil cu starea de calm sau de curaj, atât de dorită de către persoanele care se confruntă cu depresii, atacuri de panică și anxietate prelungită.

Utilizarea acestui produs duce și la micșorarea numărului de recidive în bolile psihice, arată cercetătorii. Nivelul ridicat de vitamina C, de flavonoide, minerale că fier, fosfor, calciu, magneziu și potasiu, dar și al vitaminelor A, B, E fac din cătină un adevărat fruct minune și în combaterea altor afecțiuni: gripă, guturai, afecțiuni hepatice. În plus, consumul de sirop de cătină vitaminizează organismul și contribuie la o bună energie zi de zi.

Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural

Sunătoarea, cunoscută pentru proprietățile ei, a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri pentru calmarea nervilor și pentru un somn odihnitor. Considerată unul dintre cele mai bune antidepresive naturale, sunătoarea este întrebuințată în toată lumea în tratamentul depresiilor și al anxietății.

Ceaiul (infuzia) este eficient pentru înlăturarea stărilor de neliniște. Înainte de consum, se va consulta sfatul medicului, pentru că această plantă interacționează cu mai multe medicamente din sfera psihiatriei.

Lavanda induce relaxarea

Lavanda este o plantă care și-a dovedit și ea eficiența în lupta cu depresia. Nu vindecă această boala, ci îi atenuează simptomele, care în multe cazuri este la fel de important. Cercetările în domeniu au demonstrat că lavanda are efecte anxiolitice, de stabilizare a depresiei, sedative, analgezice, dar și de protejare a nervilor.

Dacă se folosește alături de medicamentele antidepresive, uleiul esențial de lavandă ajută la îmbunătățirea rapidă a simptomelor. Acesta este un produs sigur și eficient. Se administrează atât prin inhalare, dar și prin masaj sau adăugat în apă de baie.

Sursa foto: Pixabay

De ce Iulia Vântur nu va îmbrăca niciodată rochia albă de mireasă pentru Salman Khan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp