Simona Ionescu / Redactor Șef

Trifle, cel mai iubit desert englezesc. Trucul care vă ajută să pregătiți un dulce de neuitat

Trifle, cel mai iubit desert englezesc. Trucul care vă ajută să pregătiți un dulce de neuitat
A fost inclus în meniul de la petrecerea care a avut loc după gala Oscar, iar cine a gustat o singură dată Trifle, va rămâne impresionat.

Dacă v-ați săturat de clasicele deserturi și vreți să încercați ceva cu adevărat nemaipomenit, optați pentru Trifle, un dulce extraordinar.

Locuitorii din Marea Britanie sunt topiți după un asemenea desert, care se prepară foarte ușor și este pur și simplu delicios. Ingredientele necesare pentru prepararea blatului sunt: 4 ouă, 125 g zahăr, 150 g făină, 1 praf de sare.

Pentru cremă mai aveți nevoie de 4 gălbenușuri, 200 g zahăr, semințele de la o păstaie de vanilie, 700 ml lapte (3,5% grăsime), 50 g făină, 40 g unt. Pentru umplutură: 500 g mix fructe proaspete: căpșune, zmeură, afine. Însiropați cu sirop de fructe și decorați cu 200 g frișcă bătută și fructe.

Mod de preparare blat

Puneți într-un castron ouăle, zahărul și puțină sare și mixați până când veți obține o spumă groasă. Încorporați ușor făina și puneți aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Încercați să vedeți dacă s-a copt folosind scobitoarea. Trucul gospodinelor: pentru a pregăti un Trifle pe cinste e bine să folosiți un pandișpan mai uscat, pregătit cu câteva zile înainte și păstrat la frigider, învelit în folie de plastic.

Cum se prepară crema

Mixați gălbenușurile cu zahărul și semințele de vanilie, apoi adăugați și făina. Turnați laptele rece și amestecați folosind un tel. Puneți compoziția la foc mediu și amestecați continuu până ce constatați ce crema se va îngroșa. Lăsați apoi focul mic și mai țineți pe aragaz cinci minute. În final, adăugați și untul. Lăsați crema la răcit, cu o folie alimentară deasupra.

Cum se decorează

Rupeți pandișpanul în bucăți, puneți un strat la baza unui bol transparent. Puneți sirop de fructe, un strat de cremă, apoi altul de fructe spălate și bine scurse. Se continuă la fel până terminați ingredientele. Decorați cu frișcă și fructe proaspete. Lăsați la frigider pentru câteva ore înainte de a consuma.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre