La prima vedere, orice gospodină știe să prepare unul dintre cele mai apreciate deserturi, dar ce e de făcut atunci când clătitele se ard?
Există un truc pe care îl folosesc chefii bucătari, care vă scoate din marele impas. Nu trebuie decât să puneți puțin griș în aluat și problema s-a rezolvat de la sine.
Clătitele par la fel de vechi ca istoria și fiecare le consumă așa cum îi poftește inima: cu dulceață, miere, ciocolată, brânză, carne. Și lista poate continua. Pentru cele mai bune clătite, vă sunt necesare următoarele ingrediente: 3 ouă, 300 g făină, 300 ml lapte, 300 ml apă minerală, un praf de sare, vanilie sau un plic de zahăr vanilat. De asemenea, pentru un gust minunat, e nevoie să puneți în compoziție și puțină coajă rasă de lămâie.
Se mixează până când se obține un aluat fără cocoloașe
Dacă până acum v-ați obișnuit să pregătiți aluatul de clătite manual, ar fi bine să puneți toate ingredientele într-un castron mai mare și să le omogenizați folosind un mixer. Puneți puțin ulei într-o tigaie, lăsați bine să se încălzească și turnați un polonic din compoziție.
Întoarceți imediat ce observați că marginile clătitei au o culoare aurie. De multe ori, gospodinele se trezesc că aluatul este mult prea subțire. Soluția salvatoare este o linguriță cu griș. Amestecați foarte bine și veți constata că aluatul nu se va mai prinde de tigaie rezultatul final vor fi clătite perfecte.
Clătite de post
Pentru că am intrat în postul Adormirii Maicii Domnului, iată și o rețetă excelentă pentru clătite de post. Ingredientele necesare sunt 200 g făină, 500 ml apă plată sau minerală, ½ bicarbonat de sodiu, ½ linguriță cu sare, 1 lingură cu zahăr, esență de rom (sau orice alte arome), 3 linguri cu ulei. Pentru umplut puteți folosi gem sau dulceață.
Mod de preparare
Puneți într-un bol făina, sarea, bicarbonatul și zahărul. Apa se va adăuga treptat și va amesteca foarte bine cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor. În final puneți și uleiul și continuați să amestecați. Ungeți o tigaie cu ulei, puneți să se încingă și turnați un polonic din compoziție. Clătitele se coc la foc mediu, iar când marginile s-au rumenit puțin, se întorc pe cealaltă parte. Se vor umple cu gem sau dulceață, după preferințe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook