Nimeni nu a știut să prepare carne la garniță ca bunicii. Au fost descoperite câteva din secretele acestora.
Trucuri de la bunica pentru o carne la garniță care să se topească în gură
Carnea la garniță sau la borcan e unul dintre deliciile iernii și poate fi păstrată chiar și câteva luni, dacă va fi conservată așa cum o făceau bunicii odinioară. Pentru cei care nu știu, garnița e un vas de metal cu ajutorul căruia în trecut se transporta laptele.
Pentru a pregăti un asemenea preparat delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kilograme de carne proaspătă de porc, 2 kilograme de cârnați proaspeți de porc, 2 kilograme de untură. Fie o cumpărați gata făcută din piață, fie o puteți obține singuri din 5 kilograme de grăsime proaspătă și slănină pentru topit. Mai aveți nevoie de 1 linguriță cu sare la un kilogram de untură.
Mod de preparare
Pentru început, veți pregăti untura. Tăiați în bucăți măricele grăsimea și slănina și puneți pe foc, alături puțină apă. Amestecați bine și aveți grijă să nu se prindă de oală. Când constatați că bucățile de slănină scad în volum, luați de pe foc și scurgeți untura într-un alt vas.
Pentru ca untura să nu aibă nici un fel de impurități, ar fi bine să o strecurați printr-o sită. Tăiați și carnea, în bucăți de aproximativ trei centimetri. Puneți totul la foc mic, în două kilograme de untură. Din când în când, mai adăugați puțină untură, în acest fel prevenind oxidarea. Luați carnea de pe foc atunci când va începe să se rumenească.
Aveți grijă să nu rămână goluri printre bucățile de carne
După ce carnea este gata, așezați în vas de ceramică sau borcan, dar aveți mare grijă să nu rămână spațiul liber între bucățile de carne. Acoperiți cu untură de câțiva centimetri. Depozitați doar în locuri reci și întunecate. Acest produs se consumă alături de mămăligă, iahnie de fasole, varză călită, cartofi, etc. Dacă vă mai rămâne untură, o puteți pune pe felii de pâine prăjită, frecată cu puțin usturoi, peste care adăugați puțină sare și ceapă roșie. Vă veți simți încă odată copii…
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook