Trucuri salvatoare în bucătărie de la Jamie Oliver

Trucuri salvatoare în bucătărie de la Jamie Oliver
Jamie Oliver este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari. Nu doar știe să gătească, dar face spectacol în bucătărie. Uite câteva trucuri de la celebrul bucătar.

Când te uiți la Jamie Oliver pare simplu să gătești orice și să te și distrezi în același timp. În plus, învață pe toată lumea cum să mânânce sănătos. De fiecare dată aflăm trucuri pe care doar un bun bucătar le știe.

Trucuri salvatoare în bucătărie de la Jamie Oliver

Jamie Oliver a împărtășit de-a lungul timpului trucuri pe care el le-a descoperit în bucătărie sau le-a învățat de la alți bucătari pricepuți. Ce te faci dacă pâinea nu mai este proaspătă sau cum să păstrezi mai mult timp laptele în perfectă stare.

  • Unul din sfaturile oferite de Jamie Oliver este pentru pâinea care își pierde din prospețime, dar poate fi recuperată. Trebuie păstrată într-o pungă de hârtie sau în hârtie pergament, alături de o țelină proaspătă.
  • Laptele proaspăt rezistă mai mult dacă se adaugă în sticlă sau în cutie un praf de sare imediat după deschiderea recipientului.
  • În cazul în care sosul are prea multă grăsime, află că poți să-l salvezi dacă îi adaugi un cub de gheață.  Acesta va strânge grăsimea în jurul lui. Surplusul va putea să fie adunat cu ușurință cu ajutorul unei spatule.
  • Un truc și pentru mâncarea prea sărată. Pune un cartof curățat de coajă în mâncare și lasă-l acolo preț de 20 de minute pentru a absorbi excesul de sare.

Cum se păstrează roșiie și citricele

  • Roșiile și citricele nu trebuie să fie păstrate în frigider pentru că își pierd gustul la temperature scăzute.
  • Dacă vrei să scurtezi din timpul de preparare, adaugă apă deja fiartă, dacă este nevoie. Dacă folosești apă rece, se va încetini procesul de fierbere.
  • Peștele gras precum somonul, se prepară perfect pe grătarul încins dacă îl lași 4 minute și jumătate pe partea cu pielea. Abia după aceea pui carnea pe partea cealaltă, pentru 3 minute.
  • Dacă nu știi câte paste încap într-o porție, pune pastele nepreparate în farfuria în care urmează să le servești. Sunt un pic mai voluminoase, dar îți vei da seama cu aproximație cum ar arăta rețeta ta pentru câte persoane gătești. Trebuie să iei în considerare faptul că ele se vor umfla puțin și vor avea un sos. Sursa: tylaz.net