Un altfel de ardei umpluți. Rețetă de ardei coreeni

Un altfel de ardei umpluți. Rețetă de ardei coreeni
Tuturor ne-a plăcut, în copilărie când mama sau bunica au preparat pentru masa de duminică ardei umpluți. Ne plăcea să le vedem culorile și savuram umplutură.

Rețeta clasică de ardei umpluți, așa cum o știm în mod tradițional nu este cea mai ușoară. Până la urmă, ca să o prepari, nu trebuie neapărat să fii o gospodină desăvârșită, însă trebuie să ai suficientă răbdare pentru a parcurge toți pașii. Ardeii trebuie curățați apoi trebuie preparată umplutura care urmează să ajungă în ei; după aceea ardeii trebuie fierți iar separat se prepara sosul. Abia la final ardeii umpluți și sosul se combinau pentru a rezulta celebra mâncare pe care o iubim cu toții.

Astăzi am descoperit o rețetă care se prepară în mod tradițional în Coreea. La prima vedere seamănă destul de bine cu ardeii umpluți bine cunoscuți, dar este o rețetă ceva mai simplu și care aduce un alt mod de abordare.

Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de carne tocată, iar aici rămâne la latitudinea voastră o să alegeți carnea care vă place și după modelul consacrat în bucătăria românească să o amestecați cu orez, legume și zarzavaturi. De asemenea puteți urma rețeta originală în care carnea este doar condimentată cu mirodenii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Мама 🦕🦖 Еда 🥘 Жизнь 🌍 (@maksumova_m)

Ingrediente pentru un altfel de ardei umpluți

Umplutură – carne tocată, 300 g

Ardei iuți –  mari și colorați, cât să cuprinsă întreaga umplutură (alegeți unii mai lați)

Sare, piper (condimente)

Mod de preparare

Pentru început ardei se spală, apoi li se îndepărtează coada și se curăță interiorul de nervura cu semințe. După ce ați făcut acest lucru, umpleți fiecare dintre ardei cu amestecul de carne tocată. Fiți atenți să împingeți foarte bine carnea astfel încât să nu rămână goluri de aer în interiorul arderilor. După ce ați umplut pe fiecare până la refuz să îi tăiați felii groase de trei 4 cm, de-a latul, astfel încât să obțineți niște inele mai înalte plină cu carne tocată.

Bucățile astfel obținută se prăjesc într-o tigaie cu ulei, la foc mediu spre mic, pe ambele părți. Ardeii umpluți după modelul coreean se pot consuma ca atare, simpli sau se pot asorta cu un sos de soia caz în care vă recomandăm să presărat și semințe de susan deasupra. Evident dacă vreți să vă evidențiați propria „semnătură” în farfurie, puteți să le adăugați un sos de roșii, sau altfel de sos care vă face plăcere.

Sursa: Instagram