Un bărbat a încălcat toate regulile de igienă și a mâncat doar din gunoaie. Iată cât și cum a trăit

Un bărbat a încălcat toate regulile de igienă și a mâncat doar din gunoaie. Iată cât și cum a trăit
Amou Haji trăia singur, în condiții greu de imaginat, având o reputație de pustnic, în satul Dejgah din provincia Fars. Bărbatul a murit la o vârstă la care nu mulți îndrăznesc să viseze. Deși nu a pus niciun preț pe igiena corporală și nici pe condițiile în care trăia, Amou Haji a avut parte de o viață lungă.

Supranumit „cel mai murdar om din lume”, un iranian s-a stins din viață la venerabila vârstă de 94 de ani. S-a temut să facă duș în ultimii peste 50 de ani din cauză că s-ar putea îmbolnăvi.

Anunțul decesului „celui mai murdar om din lume” a fost făcut de mass-media oficială din Iran, potrivit AFP. Despre acesta se spune că a refuzat constant să se spele, de teamă că s-ar putea îmbolnăvi.

Dus cu forța la îmbăiere

Totuși, în cele din urmă el a fost a fost dus să facă duș, însă nu de bună voie: sătenii l-au luat și l-au dus la o baie pentru prima dată în ultimele decenii.Momentul istoric s-a petrecut în urmă cu câteva luni. Nu este clar, din relatarea sursei iraniene, ce efect a avut baia forțată asupra lui Amou Haji.

În 2013, bărbatul a fost portretizat într-un documentar numit „Strania viață a lui Amou Haji”, mai precizează presa din Iran, citată de publicațiile internaționale.

Un material publicat la începutul acestui an de Times of Israel menționa că Amou Haji nu mai făcuse baie de aproape 60 de ani. El și-a petrecut ultima parte a vieții locuind fie într-un bordei, fie într-un adăpost din cărămidă, pe care i l-au construit, din milă, localnicii.

La baza deciziei sale de a nu se mai spăla stau, se pare, mai multe traume emoționale pe bărbatul care le-a suferit în tinerețe.

Prefera să mănânce carne putredă

Publicația citată a precizat la acea dată că hrana preferată de acest bărbat era carnea putredă a animalelor moarte.

În plus, Amou Haji obișnuia să fumeze excremente uscate de animale printr-o țeavă ruginită, pentru că țigările obișnuite erau prea „slabe” pentru el.

În timpul vieții, Amou Haji arăta ca omul grotelor: cu o barbă groasă impregnată de cenușă și noroi, iar fața se putea observa cu greu din stratul de murdărie.