Un cocktail de modă veche, ca o scrisoare de dragoste din Chile: Pisco Sour

Un cocktail de modă veche, ca o scrisoare de dragoste din Chile: Pisco Sour
Dacă nu ați auzit până acum de Pisco, e timpul să descoperiți această băutură cu adevărat specială, originară din Chile.

Pisco este un coniac incolor sau de culoare gălbuie spre chihlimbar produs în regiunile viticole din Peru și Chile. Această băutură se obține prin distilarea sucului de struguri fermentat într-o băutură spirtoasă cu grad ridicat de tărie. Se spune că Pisco  a fost dezvoltat de coloniștii spanioli din secolul al XVI-lea ca o alternativă la orujo, un coniac de tescovină care era importat din Spania și care ajungea cu greu în aceste regiuni ocupate de colonialiști.

Acest cocktail aduce împreună mai multe ingrediente de modă veche, cum ar fi albușul de ou. Nu vă fie teamă să îl folosiți. Chiar dacă azi acesta nu se mai folosește așa de des, cu decade în urmă era nelipsit din prepararea acestor băuturi mixate. Iar dacă vă place gustul potrivit de lămâie, o să vă placă la nebunie acest cocktail. Pe de altă parte, dacă nu aveți Pisco, deși găsiți la magazinele specializate, puteți încerca prepararea cocktailului folosind și un alt brandy. Ideal ar fi însă să utilizați unul cu o culoare cât mai deschisă, pentru a nu altera culoarea cocktailului Pisco Sour original.

Puteți face o băutură acră cu aproape orice distilat. Urmând același principiu, vă puteți face propria creație cu brandy-ul preferat.

Ingrediente pentru un cocktail de modă veche, Pisco Sour

– 60 ml de Pisco

– 30 ml de suc de lime

– 20 ml de sirop de zahăr brun

– 1 albuș de ou

Mod de preparare

Stoarceți sucul de lămâie și turnați-l într-un shaker împreună cu Pisco și siropul. Într-un castron separat, separați albușul de gălbenuș. Apoi adăugați albușul în shaker. Este foarte important să faceți acest lucru separat, în cazul în care toate spargeți gălbenușul în amestec, cocktailul ar fi distrus. Se agită cu gheață și se toarnă într-un pahar old fashioned. Se poate orna cu coajă de lămâie.

Sursa: Instagram