Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu

Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu
Faceți parte din categoria celor care nu rezistă fără desert, dar v-ați săturat de cele pe care le cunoașteți? Încercați Pâinea lui Dumnezeu.

Pâinea lui Dumnezeu este atât de bună încât odată ce o veți gusta, nu veți mai dori alt desert. Iată cât de simplu se face.

Un desert vechi de 200 de ani. Iată rețeta autentică a Pâinii lui Dumnezeu

Arată ca o brioșă pufoasă și are un gust incredibil de bun. Se prepară rapid, din puține ingrediente și este un desert cu totul deosebit și pentru copii și pentru părinți. Pentru a obține acest produs, aveți acum la dispoziție rețeta veche de 200 de ani. Ingredientele necesare sunt: puțină sare, 100 g unt, 2 ouă de dimensiuni medii, 3/4 ceașcă cu zahăr, 1/2 cană cu lapte.

Dar și 4 căni cu făină, 2 linguri cu drojdie proaspătă de patiserie. Opțional, puteți adăuga coajă de portocale și lămâie, rom și esență de vanilie.

Ingrediente pentru topping: 1 ou de dimensiune medie, 1 cană cu nucă de cocos răzuită, 2 linguri cu zahăr pudră, 2 linguri cu zahăr alb.

Mod de preparare:

Primul pas este să turnați laptele într-un vas. Încălziți foarte bine și puneți peste drojdie. Aveți grijă să amestecați bine, apoi puneți o jumătate de cană cu făină.

Se folosește telul, pentru a bate cu simț de răspundere, până se transformă totul într-un amestec fin, fără cocoloașe. Acoperiți vasul și lasați ca preparatul să se odihnească pentru un sfert de oră. În această perioadă puneți untul și topiți.

Într-un bol separat, puneți restul de făina și lăsați spațiu în mijloc pentru a adăuga două ouă și untul topit. Ulterior, se adaugă zahărul și amestecul de drojdie pregătit anterior. Amestecați bine până se formează un aluat, din care trebuie să faceți o bilă. Aceasta va fi lăsată la temperatura camerei timp de două ore, ca să crească.

Cum se face topping-ul

Se frământă aluatul din nou timp de cinci minute. Veți ști că e gata atunci când e elastic. Adaugați apoi sarea și mai frământați încă cinci minute. Rupeți bucăți de aluat și formează din acestea bile mai mici. Aplatizați-le apoi ca să semene cu o chiflă. Vă puteți apuca acum să faceți toppingul.

Într-un bol se pune un ou, zahăr alb și nucă de cocos răzuită și se amestecă, apoi se lasă amestecul o perioadă la frigider. Puneți chifelele în tava de copt și deasupra acestora amestecul de nucă de cocos, zahăr și ou. Se lasă la cuptor pentru 30-45 de minute. Sunt gata când devin maro aurii. Scoateți din cuptor și pudrați cu zahăr tos.

Sursă foto: divacocina