Vă place pâinea, însă o mâncați cu porția? Chinul a luat sfârșit. Iată rețeta fără făină. Care e ingredientul surpriză

Vă place pâinea, însă o mâncați cu porția? Chinul a luat sfârșit. Iată rețeta fără făină. Care e ingredientul surpriză
Mirosul pâinii calde ne face să uităm de orice cură de slăbire. Cum să facem să consumăm acest produs fără să ne îngrășăm?

Pâine caldă cu unt? Cine refuză o asemenea bunătate? Dar dacă ne îngrășăm? Dacă vom opta pentru pâine preparată fără făină, nu vom avea nici o problemă.

Vă place pâinea, însă o mâncați cu porția? Chinul a luat sfârșit. Iată rețeta fără făină. Care e ingredientul surpriză

Sandvișuri cu pâine fără făină, din care putem mânca cât ne-am dori? Se poate așa ceva, dacă vom prepara pâinea fără făină. Pentru a pregăti o astfel de bunătate aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, o jumătate de cană cu cremă de brânză, o jumătate de lingură cu praf de copt, un vârf de cuțit cu sare, hârtie de copt.

Mod de preparare

Bateți albușurile cu puțină sare. Separat, într-un alt bol, amestecați bine gălbenușurile cu brânza și praful de copt, iar la final adăugați și albușurile. Tăiați în de dimensiuni potrivite pe care le puneți pe foaia de copt, așezată pe o tavă. E important de știut că trebuie lăsat spațiu suficient între bucăți ca să nu se prindă între ele. Introduceți în cuptorul preîncălzit. Se lasă în jur de o jumătate de oră, poate trei sferturi de oră. Această pâine se poate servi lângă orice fel de mâncare doriți.

Pâine cu grâu și orz

O altă rețetă de pâine fără făină, este cea cu grâu și orz. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 300 g grâu, 100 g orz măcinat, 2 linguri cu semințe de susan, 2 linguri cu semințe de in, 2 linguri cu semințe de floarea soarelui, 1 linguriță cu sare, o jumătate de linguriță cu drojdie proaspătă și 40 ml apă.

Mod de preparare

Pentru început, puneți grâul în apă și lăsați-l timp de trei zile, până începe să încolțească. Așezați apoi grâul înmugurit în blender și adăugați orzul înmuiat în apă călduță și stors bine, dar și semințele pe care ulterior le-ați copt în tigaie.

Într-un bol, puneți 50 ml apă, drojdie și o linguriță cu zahăr. Se lasă să stea aproximativ zece minute, apoi se pune peste pâine. Frământați cât puteți de bine. La final, adăugați și o linguriță cu sare și lăsați să se odihnească o jumătate de oră. Se introduce la cuptor pentru 50 de minute.

Sursă foto: la taifas