Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste pentru 2022: Momentul întâlnirii cu extratereștri se apropie vertiginos. NASA a început pregătirile, împreună cu teologi și preoți

Veste pentru 2022: Momentul întâlnirii cu extratereștri se apropie vertiginos. NASA a început pregătirile, împreună cu teologi și preoți
NASA angajează teologi pentru a pregăti omenirea în vederea contactului cu extratereștri. Un preot și alți experți religioși au fost chemați să ajute Pământul să facă față realității că există viață în Univers și că Pământul nu e singura planetă locuită.

NASA solicită ajutorul a 24 de teologi pentru a determina cum ar reacționa diferite religii din întreaga lume dacă s-ar lua contact cu extratereștri. Agenția spațială a angajat grupul de cadre universitare pentru a participa la un program la Centrul pentru Investigații Teologice (CTI) de la Universitatea Princeton, New Jersey, căruia NASA i-a acordat o grant de 1,1 milioane de dolari în 2014.

Printre aceștia se numără preotul britanic și teologul Universității Cambridge, reverend Dr. Andrew Davison, care ajută la consiliere pe fondul probabilității tot mai mari de a descoperi viața extraterestră. Cartea sa ce urmează a fi publicată, Astrobiologie și doctrină creștină, ia în considerare posibilitatea ca Dumnezeu să creeze viață și în altă parte a universului și observă că „persoanele nereligioase par să supraestimeze și provocările pe care oamenii religioși… le-ar experimenta dacă s-ar confrunta cu dovezi despre extratereștri în viaţă”, scrie Dazed Digital.

Semne care confirmă că există viață în Univers

Carl Pilcher, fost șef al Institutului de Astrobiologie al NASA, a spus că teologii au fost aduși să „ia în considerare implicațiile aplicării instrumentelor științei de la sfârșitul secolului 20 (și începutul secolului 21) la întrebări care au fost luate în considerare în tradițiile religioase de sute sau mii de ani”. Abordând ideea că Pământul este singura planetă din spațiu cu viață pe ea, el a spus că „este de neconceput atunci când există peste 100 de miliarde de stele în această galaxie și peste 100 de miliarde de galaxii în univers”.

Tehnologia noastră spațială de observare și explorare avansează rapid în prezent, cu instrumente precum noul telescop James Webb, care a fost lansat în ziua de Crăciun, oferind o imagine mai clară a universului. Telescopul a fost descris ca o „mașină a timpului” care ar putea observa obiecte îndepărtate emițând lumină de și mai departe în timp.

În plus, roverul Rosiland Franklin al Agenției Spațiale Europene, care va fora suprafața lui Marte, decolează anul viitor.

Între timp, oamenii de știință din Cardiff au descoperit că amoniacul din atmosfera lui Venus ar putea fi rezultatul unor organisme vii. Cercetătorii cred, de asemenea, că Europa, luna înghețată a planetei Jupiter, are sub suprafață, oceane lichide care ar putea susține viața.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre