Visul fructelor, rețeta Ramonei Olaru de la Neatza 

Visul fructelor, rețeta Ramonei Olaru de la Neatza 
Ramona Olaru, frumoasa vecină de la Neatza cu Răzvan și Dani și-a impresionat colegii de platou preparând o delicioasă rețetă de pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe, rețetă pe care a denumit-o „Visul fructelor”.

Visul fructelor, rețeta Ramonei Olaru de la Neatza, este o prăjitură foarte ușor de preparat. Noi prezentăm azi o variantă cu anumite fructe, dar rețeta poate fi făcută și cu altele. Este o prăjitură delicioasă și răcoroasă cu blaturi de pandișpan, cremă de vanilie, frișcă și multe fructe, ce tronează deasupra prăjiturii într-un spectacol de culori și arome.

Ingrediente pentru Visul fructelor, pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe

Blat: 7 albușuri, 3 gălbenușuri, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină

Pentru cremă: 4 gălbenușuri, 500 ml lapte, 8 linguri de zahăr, 3 plicuri zahăr vanilinat, 8 linguri de făină

Decor: 200 gr frișcă bătută, fructe diverse

Cum se prepară

Pentru a pregăti blatul de pandișpan, se bat albușurile spumă, împreună cu zahărul până se formează o bezea fermă. Se încorporează gălbenușurile, folosind o spatulă, apoi făina adăugată puțin câte puțin. Blatul de pandișpan se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 20-30 de minute, la 160 de grade.

Pentru crema de vanilie, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și se adaugă făina. Compoziția se fierbe amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. Se lasă la răcit și se adaugă câteva linguri de frișcă bătută, pentru a căpăta cremozitate.

Blatul de pandișpan se secționează în două părți, iar între ele se va întinde crema de vanilie, amestecată cu o parte din fructe. Deasupra se va întinde restul de frișcă bătută și peste aceasta se vor așeza fructele feliate și întregi, după caz, într-o armonie de gusturi și culori. Prăjitura Visul fructelor se dă la rece cel puțin o oră, înainte de a o porționa și servi cu poftă.

Sursa: Chefi la cuțite

Tort parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure – Rețeta lui Vlăduț