Exclusiv. Anamaria Prodan și teribilele ei aventuri din tinerețe. Corina Caciuc ar trebui sa fie invidioasă

Exclusiv. Anamaria Prodan și teribilele ei aventuri din tinerețe. Corina Caciuc ar trebui sa fie invidioasă
Divorțul soților Reghecampf a scos la iveală tot felul de povești din viața lor și a iubitei antrenorului, Corina Caciuc, numai bune de comentat la o cafea cu prietenii. Protagoniștii au întreținut și ei, prin declarații și apariții, mediatizarea în valuri.

Anamaria Prodan a fost cea mai vocală dintre cei trei protagoniști ai scandalului. Explicația e simplă: e o femie rănită și trădată, dar care a fost jurnalistă niște ani și știe să-și exprime în scris sau în emisiuni radio și tv opiniile ca să-și construiască imaginea. Amanta lui Reghecampf, Corina Caciuc, despre care s-au publicat documente că a fost damă de companie în străinătate, n-are cum să-i țină piept, iar întâmplările ei din tinerețe sunt atât de negre încât ar trebui să fie invidioasă pe aventurile teribiliste din tinerețe ale Aneimaria Prodan.

Ziaristă la cea mai tare revistă mondenă, în echipa lui George Stanca

Anamaria Prodan avea, la începutul anilor 90, un viitor frumos în față. Era studentă la Drept, la Universitatea București și provenea dintr-o familie cu bun nivel financiar. Și ea și sora ei fuseseră educate la cele mai bune şcoli din Bucureşti, Ana luase lecţii de pian. Mama ei, cunoscuta cântăreață de muzică populară și de petrecere Ionela Prodan, era o apropiată a ziariștilor acelor ani și visa ca fiica ei să-i urmeze în cariera artistică sau, cunoscându-i firea vulcanică, să se remarce public ca ziaristă. Tatăl Anei, fost ofițer de Miliție devenit avocat, ar fi dorit să o vadă procuror sau judecător. N-a fost să fie ca el, care a și decedat brusc în primii ani de democrație.

Studentă fiind la începutul anilor ’90, Anamaria Prodan a ales să intre în redacțiile unor publicații. Mai întâi la revista „Indiscret”, apoi la „VIP” şi mai apoi la „Ora”. Despre perioada VIP, când a făcut parte din echipa redactorului șef George Stanca, sunt cele mai interesante povești. Unii dintre noi, din breaslă, își mai amintesc.

Foto: Anamaria Prodan, când era ziaristă la VIP, și în 2010-2011, când era căsătorită deja cu Reghecampf

Scurtă istorie a revistei care a adus viața mondenă în presa românească

Peste tot în lume presa mondenă se bucura și se bucură de mare audiență. Curiozitatea despre viața privată a unor vedete și persoane publice este în „ADN-ul” oricărui public de pe planetă. Scriitorul și publicistul Radu G. Țeposu a fost primul care a lansat, în toamna anului 1992, prima revistă mondenă din România, pe care a numit-o VIP.

După puțin timp, de la numărul 5 al revistei, Țeposu l-a adus redactor șef pe George Stanca, jurnalist și scriitor și el. Acesta este cel care a impus revista mondenă pe piața media din România și a făcut să aibă un succes de tiraj și audiență remarcabil.

La rândul lui, ceva mai târziu, Stanca l-a adus la revistă pe tânărul Cristi Brancu, care i-a devenit apoi adjunct. Când George Stanca a plecat de la VIP, la sfârșitul lui 1996, locul lui a fost luat de Brancu.

O tragedie avea să frâneze drumul ascendent al revistei mondene. Patronul și directorul Radu G. Țeposu a murit într-un accident de mașină în 1999. Publicația a continuat să fie condusă de Cristi Brancu până în anul 2008, când deja piața presei era saturată de alte reviste și ziare de profil. Restul e istorie.

La revista VIP s-a făcut remarcată jurnalista Anamaria Prodan, fiica cea mare a Ionelei Prodan.

Ideea lui George Stanca: Prodanca mică să scrie despre ea și cercul ei de prieteni

L-am cunoscut pe George Stanca, am fost amici, am lucrat și împreună la trustul Adevărul. Un om plin de idei, creativ, pasionat de scris, scotocitor și dispus să împărtășească tinerilor din experiența sa. Pe mulți i-a învățat presă. Și știa o grămadă de povești despre toate VIP-urile, și cele din vremea lui Nea Nicu și cele ițite în democrație.

Foto: George Stanca este cel cu barbă (Arhiva personală)

S-a gândit George că o ziaristă ca „Prodanca cea mică”, fiica Ionelei Prodan, poate deveni protagonista propriilor ştiri. Astfel, în anii 1993-1994, revista „VIP” publica aproape în fiecare număr câte un articol despre „fiica Ionelei Prodan”.

Un titlu suna așa: „Ionela Prodan a fost jefuită de prietenii fiicei sale”. În știre se spunea că, după o petrecere cu copiii boșilor bucureşteni, din casa Prodan au fost sustrase două camere video, bijuterii şi alte lucruri de valoare. Poliţiştii au recuperat bunurile furate. Dar și că Anamaria Prodan, fiica cea mare a interpretei Ionela Prodan, nu-şi pierde farmecul nici când face boacăne. Puțintel de sare și piper, ca să dea savoare știrii, dar să iasă și tânăra ziaristă în evidență.

Un material tare a fost legat de o întâlnire între Anamaria Prodan și fiul directorului SRI, Virgil Măgureanu, care s-a finalizat cu luarea legitimației de presă a Anei. S-a lăsat cu intervenția purtătorului de cuvânt a instituției, care a recuperat actul și cu un articol care a făcut furori.

Dacă răscolim prin amintiri, multe sunt de povestit… Deci stați pe aproape!