Vinul fiert face parte din ingredientele sărbătorilor de iarnă perfecte. Sunt însă lucruri pe care nu vi le-a spus nimeni până acum.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru un vin fiert așa cum scrie la carte sunt: 1 litru de vin roșu, câteva felii de portocală sau coaja de portocală, 1 baton de scorțișoară, 3-4 cuișoare, 3-4 boabe de nucșoară. De asemenea, mai aveți nevoie de 2-3 steluțe de anason, 5-6 boabe de piper, 3-4 boabe de cardamon și 4-6 linguri cu zahăr.
Mod de preparare
Toate ingredientele se vor pune înr-un vas mai mare, apoi se așează pe foc unde lasă aproximativ 10-15 minute de minute. În toată această perioadă se va amesteca pentru ca miresmele să se întrepătrundă. Un lucru pe care multă lume nu-l știe este că, deși bem vin fiert, acesta nu se fierbe, ci doar se încălzește foarte bine.
Dacă îl veți fierbe, spun specialiștii, amestecul de ingrediente va căpăta un gust amar și aromele se vor estompa. Pentru ca vinul să-și păstreze gustul, e bine să-l consumați din căni de porțelan, ceramică sau sticlă. Pentru un gust cu totul desăvârșit, adăugați batoane de scorțișoară, o felie de portocală în care să înfigeți câteva cuișoare și o steluță de anason.
Ce vin se folosește pentru fiert
Potrivit specialiștilor, atunci când ați decis să faceți vin fiert, e indicat să folosiți un vin alb sau roșu demidulce. În acest caz veți reduce cantitatea de zahăr folosită. În cazul vinului alb se recomandă să utilizați și lămâi, vanilie, cimbru și puțin rozmarin.
În funcție de preferințe puteți să mai puneți în vin și puțină miere la final, stafide, ghimbir, merișoare sau felii de măr. Un alt truc este faptul că e bine să folosiți condimentele întregi. Nu în ultimul rând, în vinul fiert se poate adăuga și lichior de portocale sau amaretto. Vinul fiert este un excelent antioxidant, reduce congestia nazală și poate fi consumat în răceală. Nu beți mai mult de o cană pe zi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook