Atenție, vă puneți sănătatea în pericol! Greșeala pe care o fac mai toți iubitorii de cafea

Atenție, vă puneți sănătatea în pericol! Greșeala pe care o fac mai toți iubitorii de cafea
Foarte mulți oameni iubesc cu adevărat cafeaua. Cafegiii adevărați se jură că nu pot începe ziua dacă nu își pun „motorul” în mișcare cu o ceașcă de cafea. Dar cât e de sănătos să se consume această licoare pe stomacul gol?

Medicii ne asigură că e mai periculos decât am crede să bem cafea primul lucru dimineața. Când ne trezim, nivelul de cortizol este cel mai ridicat, arată Doctorul zilei, iar a bea o ceașcă de cafea în acest moment este o greșeală comună printre iubitorii acestei licori.

Dr. Karan Raj, chirurg al Serviciului Național de Sănătate și celebritate virală TikTok, cunoscut pentru că a împărtășit înțelepciunea medicală platformei, a apărut la BBC Morning Live pentru a discuta despre cât de important este momentul în care ne bem cafeaua.

„Nu beți cafeaua dimineața, imediat cum vă treziți”, i-a spus Raj gazdei emisiunii,  Gethin Jones. Celebrul doctor susține că organismul trebuie lăsat să se trezească și să își intre în ritm, în mod natural, fără stimulente.

Medicul arată că este indicat să păstrăm cafeaua pentru mai târziu. Cel mai eficient este să consumăm cafea în a doua parte a zilei. „Păstrați cafeaua până în a doua parte a zilei, când nivelul cortizolului și nivelul de energie scad, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus Dr. Karan Raj în aceeași emisiune.

Ce se întâmplă dacă bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, explică și nutriționistul Patricia Rusu pe Instagram. „Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea mâncării), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni: bufeuri, arsuri la stomac, sângerări ale gingiilor, dureri de stomac, respirație urât mirositoare, gură și gât uscate.

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (…) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a mai precizat nutriționistul Patricia Rusu pe contul său de Instagram.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre