Avertizare medicală. Erupții cutanate dureroase cauzate de măștile de față

Avertizare medicală. Erupții cutanate dureroase cauzate de măștile de față
Avertizare medicală. Un expert în îngrijirea pielii avertizează despre erupții cutanate dureroase cauzate de măștile de față. Acestea se pot întinde rapid dacă nu sunt tratate.

Avertizare medicală. Un expert în îngrijirea pielii avertizează despre erupții cutanate dureroase, descuamate, cauzate de măștile de față.

Se pot răspândi rapid dacă nu sunt tratate.

Avertizare medicală. Erupții cutanate dureroase cauzate de măștile de față

O avertizare medicală serioasă vine de la un dermatolog american, Dr. Dennis Gros cunoscut pentru produsele sale pentru îngrijirea pielii.

Dr. Dennis Gross, care numără printre clienții săi pe Zoe Kravitz și Selena Gomez, a spus că mulți oameni au erupții cutanate în jurul nasului și al gurii.

Aceste pete sunt cauzate de frecarea măștii de piele și de umiditatea cauzată de acoperirea feței. El numește această afecțiune ”mascită”.

Avertizare medicală. Ce este ”mascita”

Avertizare medicală. Mascita este „marcată de umflături mici, roșeață, inflamație și piele uscată și fulgi”, spune dermatologul american.

Tratamentele pentru cele două afecțiuni sunt foarte diferite, a explicat dr. Gross Maskita necesită „ingrediente antiinflamatoare, cum ar fi superalimente și adaptogeni cu niacinamidă”, în timp ce maskne poate fi abordat cu produse pentru acnee, scrie dailymail.co.uk.

Măștile faciale au fost aprobate în încercarea de a opri răspândirea COVID-19. Dar, utilizarea lor a provocat un efect secundar puțin probabil, dar larg răspândit: maskne, o creștere a petelor cauzate de fricțiunea și umiditatea create de acoperire.

La câteva luni după ce experții și mărcile de frumusețe au împărtășit sfaturi și trucuri despre cum să lupți împotriva cosurilor cauzate de măști.

Însă, dr. Dennis Gross care are grijă de pielea celebrităților a dezvăluit că, de fapt, a apărut o altă afecțiune dureroasă a pielii: mascita.

Avertizare medicală. Erupții cutanate cauzate de măștile de față

Avertizare medicală. ”Cunoașterea diferenței este importantă, deoarece diagnosticul greșit poate duce la iritarea ulterioară a pielii”, aspus expertul.

El a explicat în continuare că unii oameni sunt mai predispuși să sufere de mascită din cauza tipului de piele pe care îl au.

Se asemenea contează dacă există un istoric genetic, adică oamenii sunt predispuși la eczeme.

În mod similar, persoanele care au pielea naturală grasă sau cu tendință de pată sunt mai predispuse la mascare.

Expertul spune că această afecțiune se poate trata, dar nu cu produse împotriva acneei, ci consultând un dermatolog.

Este important ca sub mască nu fiți machiați sau să folosiți produse de îngrijirea pielii. Chiar și parfumurile pot provoca iritații. Pielea trebuie să fie curată. În plus, masca trebuie să fie curată.


Masca de protecție vă afectează pielea? Cum se alege, în funcție de ten

Prima zi de școală în comunism și în pandemie. Atunci aveau cravată, acum au mască

Recomandarile noastre