Putem să gătim rețete interesante, de la celebrul bucătar Adi Hădean. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul are ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbătă seara, de la ora 21.00, pentru invitații Ionelei Năstase.

Bărcuțe cu ou. Rețetă din Georgia

”Cu gândul la vacanță, dar după multe zile petrecute în casă, vă propun o rețetă tradițională din Georgia, Khachapuri, care pe mine m-a cucerit. Nu doar pentru că este gustoasă, dar se prepară foarte ușor, iar copiii o adoră”, spune celebrul bucătar Adi Hădean.

Ingrediente blat

  • 200 de grame făină (și extra făină pentru presărat și întins aluatul)
  • 5 grame de drojdie uscată
  • un praf de sare
  • o linguriță de zahăr
  • o lingură ulei de măsline
  • 100 de mililitri apă caldă (adăugați mai multă dacă cere făina)

Mod de preparare aluat

Se amestecă ingredientele uscate, apoi adăugat uleiul și jumătate din apă și se frământă.

Puneți treptat restul apei pentru a vă asigura că aluatul are o consistență uniformă, elastică și nu este prea moale. Adăugați câtă apă vă cere aluatul, astfel încât să fie elastic.

Ungeți un bol cu ulei de măsline și lăsați aluatul să dospească în bol, acoperit cu un prosop de bucătărie și pus undeva la cald.

Ingrediente pentru umplutură

  • 200 de grame mozzarella
  • 200 de grame brânză feta
  • 4 ouă
  • un cubuleț mic de unt
  • ierburi aromate: rozmarin, oregano, cimbru
  • fulgi de chili

Mod de preparare

  • După ce aluatul și-a dublat cantitatea (aproximativ 90 de minute), se frământă bine și apoi împărțit în patru părți.
  • Fiecare biluță se întinde cu ajutorul unui sucitor, până obțineți o formă ovală
  • Presărați mozarella rasă pe margine.
  • Apoi, împăturiți marginile și acoperiți mozarella. Rezultă un fel de bărcuță cu marginile mai înalte, perfecte să găzduiască o umplutură de brânză si ierburi aromate.
  • Dați la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute.
  • Se scot bărcuțele din cuptor și spargeți în mijlocul lor câte un ou.
  • Mai lăsați la copt aproximativ 5 minute, cât să se întărească albușul, dar gălbenușul să rămână moale. După ce le scoateți din cuptor, puneți o bucățică de unt peste fiecare, sare și fulgi de chili.

Rețeta Kaiserschmarrn – clătite pufoase austriece

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri