Bastonașe de pește. Se gătesc în doar 30 de minute

Bastonașe de pește. Se gătesc în doar 30 de minute
Pentru prepararea acestei rețete îți va lua doar 30 de minute și vei reuși să faci toate treburile prin casă.

Bastonașe de pește este o rețetă care te va salva în multe situații, pentru că se gătește foarte rapid. De asemenea, dacă știți că copilul vostru nu vrea să mănânce pește, atunci propuneți-i aceste bastonașe. Nu o să refuze, pentru că sunt potrivite și celor mai mofturoși copii.

Rețeta este concepută pentru 12 bucăți. Dacă vreți să gătiți pentru mai multe persoane, atunci trebuie doar să dublați sau să triplați numărul de ingrediente.

Pentru a găti rețeta bastonașelor de pește puteți folosi următoarele specii de pește: cod, șalău sau somn.

Toate ingredientele necesare

  • 200 g de făină
  • 500 g de file de pește alb (foarte important să nu aibă oase)
  • 2 ouă
  • 200 g de pesmet
  • 4 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • o legătură de mărar
  • sare și piper

Cum puteți găti bastonașe de pește în doar 30 de minute?

În primul rând, trebuie să spălăm fileurile de pește și mai apoi scurse foarte bine de apă. Peștele se taie în fâșii groase de 1 cm și se adaugă peste ele sare și piper după gust. În al doilea rând, se bat ouăle într-un bol și mai apoi se taie foarte mărunt usturoiul, care trebuie adăugat în bol și amestecat cu ouă.

Iar acum fileurile de pește se trec mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet. Nu uitați să puneți uleiul să se încingă foarte bine și doar atunci bastonașele pot fi puse să se rumenească.

De asemenea, aceste bastonașe de pește pot fi scoase pe un prosop de hârtie. În acest fel, surplusul de ulei se va îmbiba în hârtie. La final, puteți decora farfuria cu mărar tocat.

Multe gospodine preferă să servească aceste bastonașe cu piure de cartofi sau poate chiar cartofi prăjiți. O altă variantă ar fi să faceți o salată din legume, în care neapărat să se regăsească roșiile și castraveții.

Foto

eurekalert.org

Marina Voica, mai spectaculoasă ca niciodată. A dansat de mama focului