Pârjoale din merluciu. Pentru zilele când este dezlegare la pește

Pârjoale din merluciu. Pentru zilele când este dezlegare la pește
Suntem în Postul Paștelui, dar, din  când în când, avem voie să mâncăm pește. Uite o rețetă simplă, dar gustoasă, cu merluciu. Se face ușor, mai ales că acest pește are puține oase.

Merluciu este un pește care trăiește și în Marea Neagră. Este plin de vitamine și are puține calorii. Este și foarte gustos. Să vedeți ce bune sunt pârjoalele din carne de meluciu!

Pârjoale din merluciu. Rețeta

Pârjoale din merluciu. O rețetă extrem de gustoasă, nu numia în zilele de dezlegare la pește. Puțini dintre noi știu că merluciu conține o gamă largă de substanțe care reduc concentrația de zahăr în sânge.

Gustările și mâncărurile din acest pește sunt recomandate și în meniul de dietă pentru diabetici.  În pus, vitaminele și mineralele ajută la normalizarea funcționării glandei tiroide. Consumul regulat de merluciu contribuie la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv.

Peștele conține substanțe care accelerează eliminarea toxinelor și otrăvurilor din corpul uman. Vitaminele din grupa B, conținute în carnea de merluciu, normalizează activitatea sistemului nervos, reduc efectul distructiv al stresului asupra corpului, îmbunătățesc somnul.

Merluciu este foarte bun și pentru ochi. Utilizarea acestui pește ajută la creșterea acuității vizuale. Vitaminele și mineralele care intră în organism prin utilizarea merluciului ajută la întărirea țesutului osos și la prevenirea apariției bolilor dentare și a bolilor sistemului musculo-scheletic.

Ingrediente

  • 1 kg de pește de merluciu;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 ou;
  • 100 g de pâine uscată;
  • 200 ml de lapte;
  • 1 bloc de brânză topită;
  • 3-4 linguri de pesmet;
  • piper negru măcinat;
  • sare după gust;
  • 50 g de unt;
  • ulei vegetal pentru călire.

Mod de preparare

  • Tăiați ceapa mărunt, morcovul îl treceți prin răzătoare mare. Căliți ceapa și morcovul timp de 5 minute.
  • Fileul de merluciu îl tăiați în felii egale și îl zdrobiți în blender până obțineți o consistență omogenă.
  • Pâinea o înmuiați în lapte. Compoziția de pește o condimentați cu sare și piper negru.
  • Treceți prin răzătoare brânza topită. Adăugați 1 ou, ceapa cu morcovul călit și pâinea. Amestecați totul cu mâna.
  • Înmuiați mâinile în apă și modelați pârjoalele. Le dați prin pesmet.
  • Prăjiți-le pe ambele părți a câte 3 minute, apoi le puneți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 1800C timp de 20 minute. Nu acoperiți tava.

Pârjoalele pot fi servite cu orice garnitură. Sursa: retete-usoare.info


Biscuiți care sunt numiți „Zăpada topită”. Sunt fini și aromați

Uleiul de peşte. De ce ar trebui să-l consumi zilnic