Acest preparat, Batoane de dovlecei la cuptor, este cu adevărat impresionant, pentru serile în care vrei să te relaxezi cu prietenii sau familia. În plus, este gustarea ideală pentru cei care țin la siluetă.

Ingrediente pentru șase persoane:

600 de grame de dovlecei;

70 de grame de pesmet;

un ou;

30 de mililitri de lapte;

20 de grame de parmezan ras;

o lingură de ulei de măsline extravirgin;

sare și piper;

condimente după gust.

Mod de preparare Batoane de dovlecei la cuptor

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Dovleceii se spală, se usucă și apoi se taie în jumătate, pe lungime.  Ulterior, tăiați fiecare jumătate de dovlecel în formă de batoane pe lungime, în 2 sau 3 bucăți. Aceste batoane se condimentează ușor cu sare și așteaptă să lase apa, preț de 30 de minute.

Bateți într-un castron oul cu laptele și în celălalt castron puneți pesmetul, amestecat cu condimentele preferate.

Scufundați fiecare baton în ou și apoi în amestecul de pesmet și condimente. Aranjați batoanele pe o tava căptușită cu hârtie de copt umezită.  Odată ce toate batoanele au fost aranjate pe tavă, acestea se stropesc cu puțin ulei și apoi sunt introduse în cuptor timp de aproximativ treizeci de minute

Când sunt coapte, batoanele se scot din cuptor se presară cât sunt fierbinți cu parmezan ras.

Sursa: Stiridiaspora.ro

S-a rupt lanțul de iubire. Adriana Bahmuțeanu a anunțat despărțirea de iubitul grec

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp