Biscuiți sărați, buni de ronțăit la film. Rețete de la Adi Hădean

Biscuiți sărați, buni de ronțăit la film. Rețete de la Adi Hădean
Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean a avut poftă de biscuiți sărați, crocanți, pe care să îi savureze în timp ce se uită la film. Ne-a spus și nouă rețetele, pe blogul său, foarte apreciat de internauți.

Celebrul bucătar maramureșan Adi Hădean gătește rețete care să-i aducă aminte de gusturile de acasă. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbăta seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

Biscuiți sărați, buni de ronțăit la film. Rețetete de la Adi Hădean

”Mi s-a făcut poftă brusc de biscuiţi săraţi crocanţi pe care să-i savurez cu două dintre sosurile mele preferate, în timp ce mă uit la un film bun. Aşa că m-am pus pe copt biscuiţi săraţi delicioşi, ce se păstrează cȃteva zile bune. Am umplut din nou bucătăria de arome faine.

Cele trei reţete sunt uşor de făcut, iar biscuiţii se coc foarte repede. Aceşti biscuiţi săraţi sunt atȃt de buni, fie simpli, fie cu sosurile preferate”, scrie Adi Hădean.

Grisine cu busuioc

”Îmi place mult gustul pe care îl au aceste grisine împreună cu sosul de ardei copţi şi usturoi, dar se potrivesc la fel de bine şi cu un pateu de legume coapte”, scrie Adi Hădean.

Ingredientele

  • 500 g făină albă;
  • 1/2 linguriţă sare fină;
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă;
  • 300 ml apă călduţă;
  • 1 linguriţă de zahăr;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură de busuioc proaspăt;
  • 50 g parmezan;
  • sare roz de Himalaya.

Mod de preparare

  • Am amestecat drojdia, zahărul şi apa şi le-am pus într-un loc călduţ, timp de 5-7 minute, pȃnă cȃnd s-a format o spumă deasupra. Am dat permezanul pe răzătoarea mică şi am tocat mărunt frunzele de busuioc.
  • Într-un castron încăpător, am cernut făina împreună cu sarea fină. Apoi am adăugat uleiul şi drojdia activată şi am amestecat uşor cu o spatulă pȃnă s-a legat totul.
  • Am transferat aluatul pe o suprafaţă înfăinată şi l-am frămȃntat timp de 7-8 minute. Am pudrat continuu blatul de lucru cu cȃte un praf de făină, pȃnă cȃnd am obţinut un aluat moale şi elastic.
  • Am presărat deasupra aluatului parmezanul ras şi tocătura de busuioc. Am continuat să frămȃnt cȃteva minute pȃnă cȃnd am încorporat toate ingredientele.
  • Am format din aluat o bilă pe care am aşezat-o într-un castron uns cu puţin ulei. Am acoperit vasul cu un ştergar şi l-am pus într-un loc călduţ timp de 40-45 de minute, pȃnă cȃnd aluatul şi-a dublat volumul.
  • După ce am fixat temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius, am împărţit aluatul în 25 de bucăţi, pe care le-am rulat în forme de 35 cm lungime.
  • Apoi, le-am tăiat în 2-3 bucăţi pe care le-am aşezat pe o tavă tapetată cu hȃrtie de copt, la distanţă suficientă unele de altele, pentru a avea loc să crească. Le-am pulverizat cu apă şi le-am pudrat cu sarea roz.
  • 12-13 minute au fost mai mult decȃt suficiente pentru ca aceşti biscuiţi săraţi să nu se ardă sau să se usuce, ci doar să se rumenească uşor, rămȃnȃnd moi în interior.
Biscuiţii săraţi cu ierburi aromatice sunt nişte crackers foarte subţiri şi savuroşi

Biscuiţi săraţi cu ierburi aromatice

Aceşti biscuiţi săraţi sunt mai degrabă nişte crackers foarte subţiri şi savuroşi. Merg perfect cu un sos picant de brȃnză cheddar şi tabasco.

Ingrediente

  • 130 g făină albă;
  • 4 linguri de ulei de măsline;
  • 1 fir de ceapă verde;
  • 1 legătură mică de pătrunjel;
  • 1 legătură mică de mentă;
  • 3-4 fire de rozmarin proaspăt;
  • sare roz de Himalaya.

Mod de preparare

  • Am amestecat bine făina cu 2 linguri de ulei, obţinȃnd o compoziţie fină sfȃrȃmicioasă pe care am pus-o deoparte.
  • Am tocat foarte mărunt ceapa şi ierburile şi le-am amestecat cu puţină apă şi cu restul de ulei. Am adus împreună amestecurile de făină şi de ierburi, frămȃntȃnd bine 1 minut, adăugȃnd încă puţină apă pe parcurs.
  • Am împărţit aluatul în 20 de bucăţi mici. Le-am întins pe fiecare cu sucitorul, între două foi de hȃrtie de copt, cȃt mai subţire posibil, apoi le-am aşazat-o pe tavă.
  • Le-am pulverizat cu puţină apă, le-am pudrat cu sare şi le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. S-au rumenit uşor şi au devenit crocante după 7-8 minute. Sursa și foto: adihadean.ro

Ciorbă deasă cu legume şi orez. Rețetă de la Adi Hădean

Plăcințele cu urdă, ca la bunica. Rețeta lui Adi Hădean

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp