Bud Spencer, îndrăgitul Piedone, a fost înotător olimpic și avocat

Bud Spencer, îndrăgitul Piedone, a fost înotător olimpic și avocat
Piedone punea la pământ infractorul cu o palmă grea sau cu un pumn. Personajul devenit legendar a fost interpretat de Bud Spencer, actor italian. Și-a ales acest nume după berea preferată și actorul admirat de el.

Un personaj cunoscut pe toată planeta, Piedone. Oamenii l-au îndrăgit pe uriașul comisar de poliție care rezolva problemele cu inteligență, dar și cu un pumn bine țintit. Actorul Bud Spencer nu mai este printre noi, dar personajul său este încă foarte popular. A avut o viață de poveste.

La 21 de ani, Carlo Pedersoli devine primul italian care înoată în mai puțin de un minut
Bud Spencer, o viață de poveste

Bud Spencer are nume de bere

Bud Spencer a jucat în multe filme, începând cu 1955. Însă celebritatea mondială a venit o dată cu rolul Piedone. A jucat acest personaj în 17 filme, între 1967 și 1994. Are ca partener pe Terence Hill.

Însă, înainte de a fi actor, Bud Spencer se numea Carlo Pedersoli. La 21 de ani devine primul italian care înoată în mai puțin de un minut. A participat ca înotător la Olimpiadele din 1952 și 1956. A fost și jucător de polo, iar cu echipa sa  de polo a câștigat campionatul Italian.

Nici gând nu avea să ajungă star internațional. A studiat Dreptul, a ajuns avocat și a lucrat la diverse firme. A lucrat în construcții și a vândut automobile. În 1967, un vechi prieten, regizorul Giuseppe Colizzi, îi oferă un rol. Atunci joacă pentru prima dată cu Terence Hill, iar succesul este uriaș.

este momentul când Carlo Pedersoli devine Bud Spencer și Piedone. Numele de Bud Spencer l-a împrumutat de la berea lui preferată și de la actorul său preferat, Budweiser și Spencer Tracy.

La început, figura lui impunătoare a apărut în filme de război și în așa-numitele spaghetti-western-uri alături de actori renumiți ca Franco Nero, Telly Savalas și James Coburn. Însă, Bud Spencer nu s-a considerat un artist serios. Personajele interpretate de el nu se prea deosebeau unul de celălalt. Dar, publicul l-a îndrăgit imediat.

Figura lui robustă, grimasele sale plictisite și puterea pumnului său au fost decisive.

Bud Spencer și Terence Hill au fost parteneri în filmele cu Piedone. Erau complet diferiți
La Budapesta, Bud Spencer are o statuie unde turiștii și localnicii se fotografiază încântați

Filmele cu Piedone, un altfel de Stan și Bran

Bud Spencer și Terence Hill au fost parteneri în filmele cu Piedone. Erau complet diferiți și asta plăcea foarte mult publicului. Erau considerați un altfel de Stan și Bran.

Terence Hill, blond, cu ochii albaștri, arătos, plin de viață și comunicativ, în contrast cu Spencer cel tăcut și masiv. Au devenit duetul: cel morocănos și cel amuzant.

Succesul personajului se datora în mare măsură și palmelor fără sânge ale comisarului Piedone. El investiga cazurile unor traficanți de heroină, se scufunda în mizeria lumii interlope din port, deranjând rețeaua unor ucigași și alți gangsteri.

La sfârșitul vieții s-a apucat de scris

Când a mai îmbătrânit, Bud Spencer nu a mai fost solicitat să joace în filme, dar era prezent pe micile ecrane. Ultima sa apariție a fost în 1991, la 62 de ani.

Înainte de moarte, 27 iunie 2016, a scris cărți autobiografice, o carte de bucate îmbogățite cu gânduri filozofice despre trup și minte.

A fost căsătorit, din 1960, cu Maria Amato, cu care a avut trei copii, Giuseppe (1961), Christine (1962) și Diamante (1972).

A trecut 5 ani de când Carlo Pedersoli, adică Bud Spencer Piedone, a încetat din viață. Încă nu i se simte lipsa pentru că televiziunile difuzează mereu filmele care l-au făcut celebru.

Mai mult, există o mulțime de magazine de suveniruri online, artiști graffiti, festivaluri in memoriam îmbunătățite cu muzică și concursuri de gătit. Sunt și o mulțime de sosii încearcă să-i mențină amintirea vie. La Budapesta, Bud Spencer are o statuie unde turiștii și localnicii se fotografiază încântați. Sursa: budspencerofficial.com


Columbo, detectivul prăfuit. Peter Falk era printre favoriții lui Nicolae Ceaușescu

John Wayne, o legendă a vestului american. Viața în afara ecranului