Bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic. Rețeta de fursecuri a lui Vladuț la Super Neatza

Bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic. Rețeta de fursecuri a lui Vladuț la Super Neatza
Într-una din ultimele ediții de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic.

Fursecurile sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic sunt cu adevărat special de bune. Pentru că gospodinele sunt mereu în căutare de rețete de fursecuri, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de chef Roxana Blenche, au preparat o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic pe care i-a denumit „Bulgărași magici”.

Este un desert de iarnă și de sărbătoare, dar care e foarte bine venit în orice moment al zilei pe masă. Fursecurile acestea completează perfect un ceai sau o cafea.

Fursecuri sub formă de bulgărași – Ingrediente

350 gr făină

250 gr unt

250 gr nuci pecan măcinate fin

50 gr zahăr pudră

coaja de la 1 lămâie

1 praf de sare

1 ou + 1 gălbenuș

100 gr coajă de portocală confiată

200 gr ciocolată albă

200 gr fistic mărunțit

Mod de preparare

Pentru reușita acestor delicioase fursecuri trebuie să ținem cont de câteva reguli importante. În primul rând este necesar să alegem ingrediente de calitate, cum ar fi un unt cu peste 80% procent de grăsime, și ciocolată albă de calitate. În al doilea rând, pentru a obține un aluat fraged compact, untul trebuie să fie rece, de la frigider, atunci când îl adăugăm în aluat.

Se amestecă într-un bol: făina cu zahărul pudră, nucile pecan măcinate fin și un praf de sare. Apoi se adaugă untul rece tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și coaja de portocală confiată și tăiată în cuburi mici. Se amestecă rapid toate ingredientele până când se obține un aluat compact și nelipicios. Aluatul se împachetează în folie și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După acest interval de timp, se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.

După coacere, se lasă fursecurile să se răcească pentru a se putea glazura. Pentru glazură se pune într-un bol ciocolata albă, ruptă în bucăți mici. Bolul se așază peste un vas cu apă fierbinte, dar fără a atinge apa. Se amestecă ciocolata din bol până când se topește și devine ușor fluidă. Fursecurile se trec cu partea de deasupra prin ciocolată, se așază pe platou și se decorează cu fistic tocat mărunt.

Sursa: a1.ro