Cartofi crocanți grecești cu lămâie și feta

Cartofi crocanți grecești cu lămâie și feta
Cartofi crocanți grecești cu lămâie și feta sunt, fără îndoială, cea mai bună rețetă de cartofi și, foarte probabil, singura rețetă de cartofi de care aveți nevoie.

Rețeta conține și o serie de condimente, care îi dau savoare și mai mare. Deși muștarul din această rețetă nu este folosit în mod tradițional de greci, este un adaos delicios, dar și total opțional. Garantat însă, odată preparați, acești cartofi vor face parte din rutina bucătăriei voastre și vor fi noua ta garnitură preferată. Sunt crocanți la exterior, cremoși și cu aromă de lămâie în interior.

Această rețetă este perfectă cu pui, de una singură ca garnitură sau cu orice proteină la alegere, cum ar fi cotletele de miel.

Ingrediente pentru cartofi crocanți grecești

5 cartofi galbeni tăiați în felii – orice cartofi vă plac sunt buni

1/3 cană de ulei de măsline extravirgin

1,5 linguri de oregano uscat

6 căței de usturoi necurățați – necurățați pentru ca usturoiul să nu se ardă

sare după gust

sucul de la 1,5 lămâi – sau după gust

1 lingură de muștar dijon este opțională

feta după gust + oregano proaspăt pentru garnitură

Mod de preparare

Înainte de a vă apuca de preparare rețineți acest detaliu:  usturoiul este necurățat pentru a nu se arde. Puteți stoarce usturoiul sau îndepărta coaja după ce se răcește. Este delicios întins pe pâine proaspătă sau amestecat cu cartofii fierbinți.

Curățat cartofii de coajă apoi tăiați în jumătate, pe lungime și apoi, tot pe lungime. Fierbeți cartofii curățași și tăiați timp de șase minute în apă, apoi scoateți-i puneți-i într-o tavă. Puneți apoi peste iei uleiul de măsline, oregano uscat, usturoiul cu coajă, sarea și muștarul, dar și zeama de lămâie. Amestecați apoi totul în tavă, cu mâinile astfel încât cartofi să fie bine acoperiți de condimente. Coaceți în cuptorul preîncălzit până când devin aurii și crocanți la exterior. Pentru servire adăugați bucăți de brânză feta și oregano proaspăt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Modern Nonna (@themodernnonna)

Sursa: Instagram