Această rețetă poate fi îmbunătățită cu ciuperci, bacon sau carne de pui. Totuși, combinația simplă dintre cartof și cașcaval dă preparatului un gust deosebit.

Cartofi și cașcaval dat prin răzătoare la cuptor. Rețeta bunicii

Sigur că rețeta bunicii a suferit modificări, cu ingrediente din timpurile noastre, dar tot iese gustoasă. Poate fi un fel de mâncare principal sau garnitură.

Ingrediente

  • 6 cartofi medii;
  • 100 g cașcaval;
  • 2 ouă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 3-4 linguri de maioneză;
  • 1 lingură verdeață uscată;
  • sare, piper.

Mod de preparare

  • Dați cașcavalul prin răzătoare mică.
  • Amestecați 50 g cașcaval cu oul și cu mărarul uscat- acesta este un amestec pentru stratul de la suprafață (pentru crusta rumenă).
  • Pisați usturoiul. Al doilea ou și 50 g cașcaval amestecați-le cu usturoiul și maioneza. Această compoziție este baza copturii.
  • Dați cartofii prin răzătoare mare și amestecații cu compoziția de bază. Sărați si piperați.
  • Aranjați în forma de copt compoziția.
  • Deasupra puneți masa cu cașcaval, mărar și ou. Nivelați-o.
  • Coaceți în cuptorul preâncălzit la 180° timp de 40 minute.
  • Când se formează o crustă rumenă, scoateți tarta din cuptor. Lăsați-o să se răcească și presărați-o cu verdeață tocată proaspătă. Serviți tarta cu smântână, ketchup sau orice sos.
  • Umplutura puteți să o faceți și cu ciuperci, bacon sau carne de pui. Sursa: retete-usoare.info

COVID-19 poate afecta creierul și mintea. Unul din cinci bolnavi o iau razna

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri