Ce s-a ales de Manuela Escobar, fiica celebrului traficant. Pentru ea, tatăl a dat foc la 2 milioane de dolari

Ce s-a ales de Manuela Escobar, fiica celebrului traficant. Pentru ea, tatăl a dat foc la 2 milioane de dolari
Fiica celebrului traficant Escobar trăiește, însă nimeni nu știe unde locuiește femeia în vârstă de 37 de ani. Ce s-a ales de Manuela Escobar de-a lungul anilor.

Pentru cei care  nu știu, Pablo Escobar a fost un mare traficant columbian care, în anii 1980, a controlat peste 80% din cocaina care intra în Statele Unite. Cu o valoare netă estimată de 30 de miliarde de dolari, este considerat cel mai bogat criminal din istorie.

În plus față de acțiunile sale controversate și adesea de condamnat în calitate de lider al cartelului din Medellin, Escobar a avut timp să-și ridice o familie (care a fost cel mai important aspect al vieții sale).  „Pot să înlocuiesc lucrurile, dar nu aș putea niciodată să-mi înlocuiesc soția și copiii”, a spus odată Pablo.

În 1976, s-a căsătorit cu soția sa, Maria Victoria Henao, care în acel moment avea doar 15 ani și au avut doi copii împreună. Fiul lor, Juan Pablo Escobar Henao, s-a născut în 1977, iar fiica lor Manuela Escobar Henao s-a născut în 1984. 

Escobar a aprins focul cu 2 milioane de $ pentru că Manuelei îi era frig 

Escobar alături de fiica sa

În timp ce tatăl ei era în viață, Manuela Escobar a trăit un stil de viață extravagant, dar neconvențional. La un moment dat, familia se ascundea într-o căsuță din munți, într-o zonă blocată de oficiali. Pe măsură ce zilele treceau, fiica lui Escobar a început să devină hipotermă, așa că traficantul a făcut un foc dintr-un teanc de bani în valoare de două milioane de dolari pentru a o încălzi.

În decembrie 1993, Pablo Escobar a fost ucis într-un schimb de împușcături cu poliția națională columbiană și DEA. Manuela Escobar avea nouă ani când a murit tatăl ei, iar viața ei a trecut de la un fel de dramă la alta. A fost forțată să fugă din Columbia împreună cu mama și fratele său mai mare, pentru a se ascunde de mafie și de alți traficanți de droguri care și-au dorit ca ei să iasă din schemă. 

Fiica celebrului traficant Escobar a trecut de la o dramă la alta 

Au căutat azil în mai multe țări, jonglând între vize turistice, înainte de a le fi permis în cele din urmă să locuiască în Argentina sub nume false. Pentru o vreme, familia a trăit o viață oarecum normală în Argentina. Manuela și fratele ei au urmat școala, în timp ce mama lor a lucrat ca agent imobiliar. În cele din urmă, în 1999, unul dintre asociații ei de afaceri a descoperit cine era cu adevărat, iar Maria Victoria Henao a fost arestată și închisă împreună cu fiul ei.

Cu toate acestea, autoritățile nu au putut să le conecteze finanțele cu vreo activitate ilegală, iar cei doi au fost eliberați în cele din urmă după ce au petrecut un an și jumătate în închisoare. În acest timp, Manuela Escobar a părăsit școala și și-a continuat studiile acasă.

Manuela se ascunde de lumina reflectoarelor

Fiul lui Escobar în 2014

Ea este singurul membru al familiei Escobar care nu a fost niciodată implicat în niciuna dintre crimele tatălui ei.

Manuela Escobar a ales să rămână ascunsă, trăind cea mai mare parte a vieții sale în afara reflectoarelor. Nu are Twitter, Facebook sau Instagram, cel puțin nu din ce se știe și nu vorbește public despre tatăl ei. Ea se numește Juana Manuela Marroquin Santos și a ales să ducă o viață foarte diferită de cea a fratelui ei.

Fiul lui Escobar vrea să îndrepte păcatele tatălui 

Sebastián Marroquín, fost Juan Pablo Escobar Henao, și-a petrecut o mare parte din viața de adult încercând să remedieze comportamentele rele ale tatălui său. A absolvit facultatea cu o diplomă în arhitectură și în prezent locuiește în Buenos Aires. În 2009 a fost subiectul unui documentar numit Păcatele Tatălui meu. Documentarul s-a concentrat, de asemenea, asupra fiilor a doi bărbați cărora Pablo Escobar le ordonase uciderea.

Marroquín s-a întors în Columbia pentru prima dată în ultimii 15 ani pentru a se întâlni cu unii dintre ei și, deși întâlnirea a fost tensionată, ambele părți au fost de acord că persoanele aflate în situații precum a lor trebuie să învețe să treacă peste sentimentele inițiale pentru ca lumea să devină un loc mai bun.

Zvonurile spun că Juana Manuela locuiește în Carolina de Nord și lucrează ca inginer electric. Alții spun că locuiește încă cu fratele ei în Buenos Aires. Există chiar și câteva teorii extravagante ale conspirației care susțin că trăiește ascunsă cu tatăl ei încă în viață. Indiferent de locul în care trăiește, faptul că s-a făcut atât de dificil de depistat este o dovadă a fricii cu care trăiește încă, la mai bine de 15 ani de la moartea tatălui ei. 

Foto: Facebook

Există al doilea Triunghi al Bermudelor. Locul unde oamenii au dispărut în mod misterios

Recomandarile noastre