Ce se întâmplă acum cu familia „fratelui” lui Putin. Fiica lui a transmis un mesaj disperat

Ce se întâmplă acum cu familia „fratelui” lui Putin. Fiica lui a transmis un mesaj disperat
Roman Abramovich este considerat un apropiat al preşedintelui Rusiei, adesea spunându-se despre oligarh că e ca un frate pentru liderul de la Kremlin. După ce Putin a invadat Ucraina, relația lor are de suferit.

Una dintre fiicele lui Roman Abramovich, Sofia, a aflat din presă că tatăl său va fi sancționat – pe linie de afaceri – de mai multe state europene, precum Marea Britanie, Italia și Franța.

Cea mai dureroasă amenințare a venit din partea premierului Boris Johnson. Acesta a prezentat o listă a bogaților din Rusia care vor suferi din cauza războiului început de Putin. Oligarhii ruşi vizaţi nu mai au voie să intre în Marea Britanie, iar averile lor aflate în această ţară ar urma să fie îngheţate, s-a susținut oficial.

„Fratele” lui Putin, pe lista oligarhilor intreziși în Marea Britanie?

A fost menționat și patronul echipei engleze de fotbal, Chelsea FC: oligarhul rus Roman Abramovich. Însă la scurt timp, premierul britanic a transmis public că patronul echipei Chelsea nu se află pe lista oligarhilor ruşi sancţionaţi.

Ce se întâmplă acum cu familia „fratelui” lui Putin. Fiica lui a transmis un mesaj disperat

Rectificarea premierului britanic a stârnit multă vâlvă, mai ales că legătura lui Roman Abramovich cu Kremlinul este de notorietate. În plus, în 2018 miliardarul rus a fost nevoit să-şi ia cetăţenia israeliană pentru a putea să mai intre pe teritoriul Marii Britanii.

Legat de conflictul sângeros pornit de Vladimir Putin, Abramovich nu a făcut niciun comentariu. Totodată, una dintre fiicele sale a luat cuvântul. Sofia Abramovich a postat pe rețelele sociale un mesaj menit să spele imagine tatălui ei:

„Putin vrea război cu Ucraina. Cea mai mare şi mai de succes mincină a propagandei de la Kremlin este că cei mai mulţi ruşi sunt alături de Putin”, a scris Sofia.

Sofia Abramovich

Abramovich, în vârstă de 55 de ani, şi-a construit averea de aproximativ 13 miliarde de euro din afacerile pe care le-a avut în industria petrolului şi gazelor din Rusia.

Este al 11-lea cel mai bogat om din Rusia și al 113-lea din lume conform listei Forbes.

Alexei Navalny, liderul opoziţiei din Rusia care acum se află în închisoare, a numit 35 de oligarhi ruși care îl susțin pe Putin. Printre aceștia se număra și patronul Chelsea.

Recomandarile noastre