Dulcele de duminică: Cea mai simplă rețetă de carrot cake. Nici măcar nu trebuie să aprindeți cuptorul

Dulcele de duminică: Cea mai simplă rețetă de carrot cake. Nici măcar nu trebuie să aprindeți cuptorul
Tortul de morcovi e un desert îndrăgit de toată lumea și asta pentru că e absolut delicios. Faptul că acesta conține o serie de mirodenii, l face o prăjitură cu adevărat specială.

Uitați de prepararea clasicului tort de morcovi în straturi care trebuie coapte și tăiate apoi ordonat. Nu mai trebuie nici să aveți grijă la cum împărțiți creme. Această rețetă de tort de morcovi este pur și simplu la un alt nivel: prăjitura e în formă de bile.

În plus, rețeta este vegană și nu necesită coacere. E foarte sănătoasă și va deveni automat preferata copiilor. Nu conține nici zahăr, ceea ce o face și mai sănătoasă.

Morcovul e plin de beneficii pentru sănătate

Gătit sau cruzi, morcovii sunt, fără îndoială, unul dintre cei mai mari aliați ai sănătății noastre. Morcovii sunt bogați în vitamina A, ceea ce îi face benefici pentru ochii și mai ales pentru rețină. Aceeași vitamina este utilă pielii, contribuind la încetinirea procesului de

îmbătrânire. Conținutul mare de antioxidanți ajută să ținem bolile la distanță și ne protejează oasele și ficatul. În plus, morcovul este o legumă cu conținut scăzut de calorii.

Ingrediente pentru carrot cake

1 cană morcov ras

7 curmale medjool fără sâmburi, înmuiate în apă clocotită timp de 10 minute

1 1/3 cană făină de migdale

1/3 cană nucă de cocos deshidratată

2/3 cană nuci

2/3 cană caju, sărate

3 linguri sirop de arțar

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță de condimente amestecate

1 cană fulgi de nucă de cocos deshidratate

Mod de preparare

Cum am spus, pentru prepararea acestei prăjituri, nu aveți nevoie de cuptor. Această rețetă de carrot cake nu necesită coacere. Pentru a începe prepararea, adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie și amestecați până când acestea s-au combinat complet, rezultând o pastă consistentă dar maleabilă.

Acum, că ați pregătit aluatul, tot ce mai aveți de făcut e să rulați bile de dimensiunea unei castane comestibile ( sau ce altă dimensiune mică doriți). În final, treceți fiecare bilă prin fulgii de nucă de cocos deshidratată. Puneți bilele de carrot cake la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a le servi.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre